Grahams 30 Years Old Tawny Port

Graham's Port 30 Years Old Tawny Port

Graham's 20 years old Tawny Port

€ 45,95
SKU
VER-0531726-1

Graham's 20 Year Old Tawny Port

Graham's 20 Year Old Tawny Port is een uitstekend alternatief voor Vintage Port voor minder formele gelegenheden. Oude Tawnies worden, na botteling niet beter. Anders dan een Vintage is deze Port niet geschikt om lang te bewaren.

Wij adviseren binnen een jaar na aankoop te consumeren. Na opening is de Port nog 3 à 4 weken houdbaar. Serveer licht gekoeld.

W & J Graham's

Is het verhaal van twee families gedurende drie eeuwen. Al bijna tweehonderd jaar is W & J Graham's een onafhankelijk familiebedrijf dat bekend staat om de productie van de beste Portwijnen.

Graham's is altijd een pionier geweest. Graham's was een van de eerste havenbedrijven die in 1890 in zijn eigen wijngaarden in de Douro-vallei in Portugal investeerde en is nu toonaangevend op het gebied van innovatie in wijnbereidingstechnieken. Vandaag delen vijf Symington-neven en nichten de verantwoordelijkheid voor elk aspect van het bedrijf en maken ze persoonlijk de wijnen van Graham. Ook zij zijn al vele generaties betrokken bij Port en de Douro, met voorouders uit het midden van de 17e eeuw.

Graham's 20 Year Old Tawny Port (verpakt in gift tube)

Graham's 20 Year Old Tawny Port is een voortreffelijke 20 jaar port met als voornaamste eigenschappen de geweldige complexiteit en harmonie. Diepe amber en goud-bruine kleur, wat wijst op een aanzienlijke leeftijd. De neus is zeer complex en zacht. Een mooi boeket van noten (amandelen), honing, marmelade, karamel, toffee, butterscotch en vijgen is karakteristiek. De smaak is rijk, zacht en subtiel met een perfecte balans. De afdronk is lang en elegant.

Graham's is een beroemde Port producent. Al vele generaties wordt het gerund door de Symington familie. Graham’s bezit eigen wijngaarden maar koopt ook kwalitatief hoogstaand fruit van lokale boeren. Sommige leveren al drie generaties fruit aan de Symington familie.

De gebruikte druivensoorten zijn Touriga, Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz en Tinto Cão.

Deze port wordt na traditionele vinificatie gerijpt in grote houten vaten van 534 liter waardoor de Port zijn karakteristieke Tawny karakter krijgt.

Wijn - Spijs

Deze Port combineert uitstekend bij noten, gedroogde vruchten en fruitcake, maar is ook heerlijk bij vanille ijs of crème brûlée. Serveer iets gekoeld, dan komt de Port volledig tot zijn recht. Kaas tip: Bij voorkeur een milde kaas zoals de Pont l'Eveque uit Normandië of een oude Hollandse geitenkaas.

Meer informatie
Product Grahams 20 years old Tawny Port
Producent Grahams Port
Type wijn Port
Aantal flessen 1
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl