Heymann-Lowenstein Schieferterrassen Trocken

Heymann-Löwenstein Fantasie der Schieferterrassen (doos van 6 flessen)

Müller-Catoir Haardt Weissburgunder

Müller-Catoir Haardt Riesling (doos van 6 flessen)

Hain Piesporter Riesling Trocken (doos van 6 flessen)

€ 74,70
SKU
RES-20190603-1

Hain Piesporter Riesling Trocken

Is een heerlijke witte Duitse Moezel wijn van Weingut Hain. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C and 12°C.

Weingut Hain

Verbondenheid met de natuur staat bij het wijngoed van Gernot Hain hoog in het vaandel. Al sinds de zeventiende eeuw maakt de familie Hain wijn op de steile, gerenommeerde en indrukwekkende wijngaard Piesporter Goldtröpfchen in de Moezel. De wijngaard is aangeplant op steile tot zeer steile (60%!) hellingen, met een bodem van leisteen uit het devoon tijdperk en een volledig zuidelijke zon expositie. Het bodemtype en het specifieke microklimaat geven de Rieslings extra karakter, met de zo kenmerkende Moezel mineraliteit in de wijnen van top producenten. Riesling op hoog niveau!

Zowel Der Feinschmecker als Eichelmann geven het domein 4 sterren.

Hain Piesporter Riesling Trocken

Is een frisse, fruitige en sappige Moezel wijn met een elegante, minerale structuur en een relatief laag alcoholpercentage. Deze Riesling geldt als het visitekaartje van het domein. Het wordt klassiek geproduceerd van druiven uit meerdere percelen op de steile hellingen van leisteen. De vergisting vindt plaats in zowel RVS tanks als traditionele houten vaten, deze vaten zijn al langer in gebruik en zorgen enkel voor hele subtiele beluchting zodat het sappige, zuivere fruit behouden blijft en de Riesling druif zijn verleidelijke aroma’s behoudt.

Wijn - Spijs

Ideale wijn voor op het terras, zuiver en verfrissend als aperitief, uitstekend als begeleider van een lichte lunch, picknick of landelijk buffet, dorstlessend en licht verteerbaar aan tafel bij visgerechten, salades, vleeswaren, asperges.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Hain Piesporter Riesling Trocken
Land Duitsland
Producent Weingut Hain
Type Witte wijn
Land Duitsland
Regio Moezel
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 12,45