Fleur du Cap Series Privée Chardonnay

Fleur du Cap Series Privée Chardonnay Unfiltered (doos van 6 flessen)

D'Athis Chardonnay Unwooded

D'Athis Chardonnay Unwooded (doos van 6 flessen)

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay (doos van 6 flessen)

€ 209,70
SKU
VER-0451010

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay is een heerlijke Zuid-Afrikaanse witte wijn uit de Walker Bay regio Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven door wijnhuis Hamilton Russell Vineyards.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 8° C en 12° C.

Hamilton Russell Vineyards

Hamilton Russell Vineyards is een van de meest zuidelijke en bij de zee gelegen wijnhuizen in Zuid-Afrika. Het wijnhuis is een pionier in de wijnbouw in het mooie, koele, maritieme Hemel-en-Aarde Valley gebied. Oprichter Tim Hamilton Russell kocht in 1975 170 hectare in de Hemel-en-Aarde vallei. Zijn Pinot Noir en Chardonnay genoten al snel een grote reputatie. Zoon Anthony, die het bedrijf in 1991 overnam, besloot zich daarop te concentreren. Zijn wijnen genieten grote waardering, met zelfs een maximale waardering van vijf sterren voor de Chardonnay in Platter's wijngids. Een unieke prestatie. Van recente datum is de Ashbourne; een super Pinotage die zeer beperkt leverbaar is.

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay

Hamilton Russell Chardonnay is een Chardonnay volgens klassieke stijl gemaakt. In vergelijking met veel andere Chardonnay wijnen strakker en droger, met een complex mineraal karakter en een grote lengte, waarin het fruit heel goed tot zijn recht komt. Een elegante wijn met een sterke persoonlijkheid.

Eigenaar Anthony Hamilton Russell is een gedreven wijnmaker die er telkens in slaagt wijnen te maken die tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Een uitstekende terroir, mild zeeklimaat, lage opbrengsten en groot vakmanschap maken dat zijn Chardonnay steeds de hoogste scores haalt in de internationale wijnpers. Het wijngoed Hamilton Russell ligt in het koele, zuidelijke Walker Bay gebied in een mooie vallei achter het oude vissersdorp Hermanus.

Wijn - Spijs

Deze Chardonnay wijn is een uitstekende begeleider van gevogelte, wit vlees, zeevis, coquilles, kreeft en gamba’s.

Meer informatie
Product Hamilton Russell Vineyards Chardonnay
Land Zuid-Afrika
Producent Hamilton Russell
Type wijn Wit
Regio Walker Bay
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Prijs per fles € 34,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl