Heinrich St. Laurent (doos van 6 flessen)

Heinrich St. Laurent (doos van 6 flessen)

Heinrich Gabarinza (doos van 3 flessen)

Heinrich Gabarinza (doos van 3 flessen)

Heinrich Pannobile (doos van 6 flessen)

€ 177,00
SKU
RES-0919024

Heinrich Pannobile

Is een heerlijke rode wijn uit de regio Burgenland Oostenrijk. Deze wijn is gemaakt van Merlot, Blaufränkisch, St Laurent en Zweigelt druiven door Weingut Heinrich.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Weingut Heinrich

Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: Zweigelt, Blaufränkisch en St. Laurent (oude Pinot Noir kloon) vertolken de hoofdrol, Pinot Noir, Chardonnay en Weißburgunder de bijrollen. Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanuit een holistische, biodynamische beleving, waarin traditie en innovatie op eigen wijze elkaar vinden. De wijngaarden van Gernot Heinrich liggen in Gols, Neusiedlersee, tussen het beroemde meer en de grens met Hongarije. In de directe omgeving van het wijnhuis bevinden zich de vier bekende percelen van Heinrich. Altenberg ligt aan de rand van het Parndorfer Platte, met een prachtig uitzicht op het meer. De bodem met een halfzware tot zware structuur, bestaat uit poreus, kalkhoudend, droog en goed drainerend leem met kiezels. Goldberg ligt naast Altenberg, met dezelfde bodemstructuur, op droog en goed drainerend leemhoudend zand met wat kiezels maar geen kalk. Door de invloed van de noordwestelijke winden is dit een koeler perceel, zeer geschikt voor vroegrijpe blauwe druiven. Salzberg heeft een soortgelijke ligging als Altenberg, maar het leem met kiezels bevat veel meer kalk. Gabarinza bestaat uit twee golvende delen met een zuidelijk georiënteerde helling. De bodem bestaat eveneens uit leem en wat kiezels en heeft een hoog kalkgehalte.

Heinrich Pannobile

Heinrich Pannobile heeft een donker robijnrode kleur, veel fruit (kersen, zwarte bessen, moerbei), met een elegante minerale ondersteuning. In de mond een mooie structuur, vlezig en stevig tannine rijk, met het fruit van de Zweigelt en de specerijen van de Blaufränkisch. De Merlot verleent hier zijn ronde en bijna milde karakter en fluweligheid. Een wijn met een uitstekend potentieel. Pannobile bestaat uit de beste Zweigelt en Blaufränkische druiven van de beste percelen.

Wijn - Spijs

Geweldige wijn bij traditioneel bereide wildgerechten of eendenborst met paddenstoelen en rode wijnsaus. Bijzonder geschikt voor rood vleesgerechten.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Heinrich Pannobile
Land Oostenrijk
Producent Weingut Heinrich
Type Rode wijn, Biologisch, Vegan
Regio Neusiedlersee
Druivensoort Blaufrankisch, Merlot, St. Laurent, Zweigelt
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 29,50