Heinrich Gabarinza (doos van 3 flessen)

Heinrich Gabarinza (doos van 3 flessen)

Brut Rose Baumard Cremant de Loire

Brut Rosé Baumard Crémant de Loire (doos van 6 flessen)

Heinrich Salzberg (doos van 3 flessen)

€ 249,90
SKU
RES-0919026

Heinrich Salzberg

Is een heerlijke rode wijn uit de regio Burgenland Oostenrijk. Deze wijn is gemaakt van Merlot, Blaufränkisch en Zweigelt druiven door Weingut Heinrich.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Weingut Heinrich

Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: Zweigelt, Blaufränkisch en St. Laurent (oude Pinot Noir kloon) vertolken de hoofdrol, Pinot Noir, Chardonnay en Weißburgunder de bijrollen. Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanuit een holistische, biodynamische beleving, waarin traditie en innovatie op eigen wijze elkaar vinden. De wijngaarden van Gernot Heinrich liggen in Gols, Neusiedlersee, tussen het beroemde meer en de grens met Hongarije. In de directe omgeving van het wijnhuis bevinden zich de vier bekende percelen van Heinrich. Altenberg ligt aan de rand van het Parndorfer Platte, met een prachtig uitzicht op het meer. De bodem met een halfzware tot zware structuur, bestaat uit poreus, kalkhoudend, droog en goed drainerend leem met kiezels. Goldberg ligt naast Altenberg, met dezelfde bodemstructuur, op droog en goed drainerend leemhoudend zand met wat kiezels maar geen kalk. Door de invloed van de noordwestelijke winden is dit een koeler perceel, zeer geschikt voor vroegrijpe blauwe druiven. Salzberg heeft een soortgelijke ligging als Altenberg, maar het leem met kiezels bevat veel meer kalk. Gabarinza bestaat uit twee golvende delen met een zuidelijk georiënteerde helling. De bodem bestaat eveneens uit leem en wat kiezels en heeft een hoog kalkgehalte.

Heinrich Salzberg

Heinrich Salzberg is een grootse wijn van een groots perceel. Donker rood van kleur, tussen robijn en granaat, met inktzwarte nuances. Etherische neus met aroma’s van vers geplukte bosvruchten, aromatische kruiden, zachte tabak en elegante hout tonen. Zeer complexe, compacte en krachtige wijn, met stevige maar rijpe tannines, en een enorme lengte. Op de tong een zeer aromatische wijn, volop sappige bosvruchten en nuances van chocolade, sinaasappelschil, edel hout en specerijen in de indrukwekkende finale. Een wijn die het verdient om nog vele jaren in een goede kelder na te rijpen. Geduld zal rijkelijk worden beloond.

Wijn - Spijs

Geweldige wijn bij bijzondere maaltijden waarin gemarineerd en langzaam gegaard echt wild of rund de hoofdrol spelen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Heinrich Salzberg
Land Oostenrijk
Producent Weingut Heinrich
Type Rode wijn, Biologisch, Vegan
Regio Neusiedlersee
Druivensoort Blaufrankisch, Merlot, Zweigelt
Aantal flessen 3
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 83,30