Juan Carrau Gran Reserva Tannat Cabernet

Juan Carrau Tannat de Reserva (doos van 6 flessen)

Juan Carrau Malbec (doos van 6 flessen)

€ 53,70
SKU
MON-780790

Juan Carrau Malbec

Juan Carrau Malbec is een heerlijke rode Uruguayaanse wijn. Deze wijn is gemaakt van Malbec druiven.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16 ° C en 18 ° C.

Bodegas Carrau

Bodegas Carrau is een familiebedrijf met een lange historie. Momenteel staat Javier Carrau (9e generatie) aan het roer van het bedrijf. De 10e generatie werkt inmiddels ook alweer 10 jaar binnen het bedrijf. De zoon van Javier, Marcos, is bioloog en wijnmaker terwijl Javier zijn dochter, Juliana, verantwoordelijk is voor de administratie en marketing.

De familie Carrau begon meer dan 265 jaar geleden met het maken van wijn in Spanje. Zij exporteerden hun wijn in de 18e eeuw van Barcelona naar America. De economische depressie in de jaren 30 van de twintigste eeuw deed Juan Carrau besluiten zich te vestigen in Montevideo, Uruguay. Juan Carrau, oenoloog van beroep, begon bij aankomst in Uruguay direct met het aanplanten van wijngaarden. Hij was de eerste die de druivensoorten Nebbiolo en Tannat aanplantte in de regio Las Violetas, ten noorden van Montevideo.

De wijngaard Las Violetas bevindt zich op exact dezelfde breedtegraad als de bekende wijngebieden van Chili en Zuid-Afrika. Nog steeds zijn hier enkele van de oudste wijnstokken van het land te vinden. Wind van de oceaan tempert de hitte tijdens de zomermaanden in Las Violetas en ‘s winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen. Het unieke terroir, een rood zanderige bodem met kleine kalksteentjes, en het wegknippen van nog groene trossen druiven in het groeiseizoen zorgt voor een lagere opbrengst en druiven met een intens karakter.

Juan Carrau Malbec

Juan Carrau Malbec is robijnrood van kleur met een purperen twinkeling. In de geur volop rood bessenfruit, kersen en pruimen en een florale noot van viooltjes. Met zijn rijpe tannines voelt de wijn zacht en verfijnd aan in de mond.

De druiven zijn afkomstig van enkele van de beste percelen met Malbec, in het gebied Las Violetas, waar de nabijheid van de oceaan en de Rio Plata voor verkoeling zorgt. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei met een redelijk gehalte aan organisch materiaal. De trossen worden met de hand geoogst en in kleine bakjes naar de kelder vervoerd. Na twee dagen koude schilweking verloopt de vergisting in rvs vergistingstanks bij 22⁰C.

Wijn - Spijs

Heerlijke rode wijn aanbevolen bij onder meer gegrild of geroosterd rood vlees, hertenvlees en harde kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Juan Carrau Malbec
Land Uruguay
Producent Bodegas Carrau
Type Rode wijn
Regio Uruguay
Druivensoort Malbec
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 8,95