Kaiken Terroir Series Cabernet Sauvignon Malbec Petit Verdot (doos van 12 flessen)

Kaiken Terroir Series Cabernet Sauvignon Malbec Petit Verdot (doos van 12 flessen)

Kaiken Terroir Series Torrontés (doos van 12 flessen)

€ 129,00
SKU
BLG-20200730-06

Kaiken Terroir Series Torrontés

Is een heerlijke witte Argentijnse wijn uit de regio Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Torrontes druiven door Kaiken.

Kaiken

Het Argentijnse Kaiken is in 2002 door de Chileens wijnproducent Aurelio Montes opgericht. Zij hebben drie wijngaarden in Mendoza en één in Salta (voor de Torrontès). De drie wijngaarden in Mendoza variëren in hoogte van 950 tot 1250 meter. Er komen wijngaarden voor in pergolavorm, met draadgeleiding en als gobelet (vrijstaande struik). Er zitten wel kleine verschillen in de bodems, maar de basis is in alle gevallen een alluviale bodem als gevolg van erosie van de Andes. Een deel van de wijngaarden wordt bio-dynamisch bewerkt.

De wijnen worden gemaakt in Vistalba in een prachtig klassiek pand uit 1920 dat in 2007 werd gekocht. Het bedrijf in Argentinië wordt geleid door Aurelio Montes jr, die ook de hoofd wijnmaker is. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, dus zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.

Kaiken Terroir Series Torrontés

Deze wijn is goud geel van kleur en combineert de zwoele tonen van meloen, lycee, sinaasappelschil en grapefruit met een rijpe smaak. De wijn is verrassend verfrissend en zeer breed inzetbaar bij zowel voor liefhebbers van droge wijn voor de liefhebbers van ronde wijnen.

Wijn - Spijs

Heerlijk te combineren met visgerechten en kaas.

Meer informatie
Product Kaiken Terroir Series Torrontés
Land Argentinië
Producent Kaiken
Type Witte wijn
Land Argentinië
Regio Mendoza
Druivensoort Torrontes
Aantal flessen 12
Prijs per stuk € 10,75