Kaiken Ultra Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Kaiken Ultra Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Kaiken Terroir Series Malbec Bonarda Petit Verdot (doos van 12 flessen)

Kaiken Terroir Series Malbec Bonarda Petit Verdot (doos van 12 flessen)

Kaiken Ultra Merlot (doos van 6 flessen)

€ 95,70
SKU
BLG-20200730-03

Kaiken Ultra Merlot

Is een heerlijke rode Argentijnse wijn uit de regio Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Merlot druiven door Kaiken.

Kaiken

Het Argentijnse Kaiken is in 2002 door de Chileens wijnproducent Aurelio Montes opgericht. Zij hebben drie wijngaarden in Mendoza en één in Salta (voor de Torrontès). De drie wijngaarden in Mendoza variëren in hoogte van 950 tot 1250 meter. Er komen wijngaarden voor in pergola vorm, met draadgeleiding en als gobelet (vrijstaande struik). Er zitten wel kleine verschillen in de bodems, maar de basis is in alle gevallen een alluviale bodem als gevolg van erosie van de Andes. Een deel van de wijngaarden wordt bio-dynamisch bewerkt.

De wijnen worden gemaakt in Vistalba in een prachtig klassiek pand uit 1920 dat in 2007 werd gekocht. Het bedrijf in Argentinië wordt geleid door Aurelio Montes jr, die ook de hoofd wijnmaker is. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, dus zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.

Kaiken Ultra Merlot

Deze rode wijn is intens en helder robijnrood. De overheersende aroma's zijn van cassis en gekonfijte rode bessen, samen met gekruide tonen. Grote structuur gaat gepaard met zijdezachte tannines en een lange afdronk.

Wijn - Spijs

Deze prestige wijn past goed bij gegrild rood vlees en wild zoals hert en wilde zwijnen, harde kaas, en maaltijden met champignons.

Meer informatie
Product Kaiken Ultra Merlot
Land Argentinië
Producent Kaiken
Type Rode wijn
Land Argentinië
Regio Mendoza
Druivensoort Merlot
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 15,95