Knipser Chardonnay Weissburgunder Trocken (doos van 6 flessen)

Knipser Chardonnay Weissburgunder Trocken (doos van 6 flessen)

Knipser Chardonnay Weissburgunder Trocken

Knipser Cuvée X (doos van 6 flessen)

Knipser Chardonnay Barrique (doos van 6 flessen)

€ 259,14
SKU
Goes-04512

Knipser Chardonnay Barrique

Is een heerlijke witte wijn van het wijnhuis Knipser uit de Pfalz regio Duitsland. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 8°C and 12°C.

Weingut Knipser

Domein Knipser ligt in Laumersheim, een stad die bekend staat om zijn lange wijntraditie, en bezit 40 hectare wijngaarden. Als één van de eerste wijnbouwers in de regio, begon Heinz Knipser met het bottelen van wijn. Nu leiden zijn zonen Volker enWerner het domein, dat sindsdien continue groei heeft gekend. De broers startten met barrique vinificatie en verhoogden het aandeel van druiven voor rode wijn door klassieke binnenlandse en universele druifsoorten van de beste oorsprong te kopen.Ze doen er alles aan om zowel de kwaliteit van de wijn als het terroir te verbeteren. 95% van de wijnen zijn droge wijnen en gemaakt van overwegend traditionele druivensoorten. Deze worden aangevuld met wijnen van niet-inheemse rassen, maar met een Pfalz twist. De meeste van hun premium wijnen worden pas na meerdere jaren rijping op fles verkocht. Het rendement is aanzienlijk lager dan het gemiddelde in de regio om in lijn te zijn met de wereldwijde premium wijnproducenten. In 1993 is dit streven naar kwaliteit beloond met een lidmaatschap bij de VDP, een vereniging van Duitse wijnproducenten die zich toelegt op het produceren van premium wijnen. Ze waren ook meermaals winnaar van de ‘German Red wine’ prijs, uitgereikt door het wijntijdschrift Vinum.

Knipser Chardonnay Barrique

Een smakelijke Chardonnay in Pinot-stijl, waarvan de smaak en de geur gedomineerd worden door limoen.

De druiven zijn voornamelijk afkomstig van de percelen "Im großen Garten" en de Großen Gewächs-site "Burgweg". Deze droge witte wijn wordt gefermenteerd en gerijpt in nieuwe houten vaten en wordt pas verkocht na een minimale rijping van 5 jaar op fles.

Wijn - Spijs

Deze wijn past goed bij visgerechten.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Chardonnay
Brand N/A
Soort wijn Witte wijn
Wine regions Pfalz
tes N/A