Knipser Chardonnay Weissburgunder Trocken

Knipser Chardonnay Barrique (doos van 6 flessen)

Knipser Chardonnay Weissburgunder Trocken

Knipser Kalkmergel Spätburgunder (doos van 6 flessen)

Knipser Cuvée X (doos van 6 flessen)

€ 336,54
SKU
Goes-12014

Knipser Cuvée X

Is een heerlijke rode wijn van het wijnhuis Knipser uit de Pfalz regio Duitsland. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot druiven.

Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 15°C and 17°C.

Weingut Knipser

Domein Knipser ligt in Laumersheim, een stad die bekend staat om zijn lange wijntraditie, en bezit 40 hectare wijngaarden. Als één van de eerste wijnbouwers in de regio, begon Heinz Knipser met het bottelen van wijn. Nu leiden zijn zonen Volker enWerner het domein, dat sindsdien continue groei heeft gekend. De broers startten met barrique vinificatie en verhoogden het aandeel van druiven voor rode wijn door klassieke binnenlandse en universele druifsoorten van de beste oorsprong te kopen.Ze doen er alles aan om zowel de kwaliteit van de wijn als het terroir te verbeteren. 95% van de wijnen zijn droge wijnen en gemaakt van overwegend traditionele druivensoorten. Deze worden aangevuld met wijnen van niet-inheemse rassen, maar met een Pfalz twist. De meeste van hun premium wijnen worden pas na meerdere jaren rijping op fles verkocht. Het rendement is aanzienlijk lager dan het gemiddelde in de regio om in lijn te zijn met de wereldwijde premium wijnproducenten. In 1993 is dit streven naar kwaliteit beloond met een lidmaatschap bij de VDP, een vereniging van Duitse wijnproducenten die zich toelegt op het produceren van premium wijnen. Ze waren ook meermaals winnaar van de ‘German Red wine’ prijs, uitgereikt door het wijntijdschrift Vinum.

Knipser Cuvée X

Dit is Knipsers vlaggenschip, geïnspireerd op de klassieke Bordeaux Cuvée. Kruidige aroma's van cassis, koffie en ceder overheersen. Deze wijn heeft een langduring verouderingspotentieel.

Rijping in nieuwe houten vaten gedurende 18 à 20 maanden.

Wijn - Spijs

Deze wijn past goed bij lams-, rund- en wildgerechten zowel gebraden als gestoofd.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Brand N/A
Soort wijn Rode wijn
Wine regions Pfalz
tes N/A