Ökonomierat Rebholz Riesling Trocken

Ökonomierat Rebholz Riesling Kastanienbusch Großes Gewächs (doos van 6 flessen)

Knipser Laumersheim Steinbuckel Riesling Grosses Gewächs (doos van 6 flessen)

€ 227,10
SKU
Goes-24016

Knipser Laumersheim Steinbuckel Riesling Grosses Gewächs

Is een heerlijke witte wijn van het wijnhuis Knipser uit de Pfalz regio Duitsland. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 8°C and 12°C.

Weingut Knipser

Domein Knipser ligt in Laumersheim, een stad die bekend staat om zijn lange wijntraditie, en bezit 40 hectare wijngaarden. Als één van de eerste wijnbouwers in de regio, begon Heinz Knipser met het bottelen van wijn. Nu leiden zijn zonen Volker enWerner het domein, dat sindsdien continue groei heeft gekend. De broers startten met barrique vinificatie en verhoogden het aandeel van druiven voor rode wijn door klassieke binnenlandse en universele druifsoorten van de beste oorsprong te kopen.Ze doen er alles aan om zowel de kwaliteit van de wijn als het terroir te verbeteren. 95% van de wijnen zijn droge wijnen en gemaakt van overwegend traditionele druivensoorten. Deze worden aangevuld met wijnen van niet-inheemse rassen, maar met een Pfalz twist. De meeste van hun premium wijnen worden pas na meerdere jaren rijping op fles verkocht. Het rendement is aanzienlijk lager dan het gemiddelde in de regio om in lijn te zijn met de wereldwijde premium wijnproducenten. In 1993 is dit streven naar kwaliteit beloond met een lidmaatschap bij de VDP, een vereniging van Duitse wijnproducenten die zich toelegt op het produceren van premium wijnen. Ze waren ook meermaals winnaar van de ‘German Red wine’ prijs, uitgereikt door het wijntijdschrift Vinum.

Knipser Laumersheim Steinbuckel Riesling Grosses Gewachs

Is een van de beste Rieslings van Knipser. Deze wijnen tonen echter pas hun ware grootsheid na een paar jaar fles rijping. Een heerlijke Riesling elegant en verfijnd, vol aromatisch (citrusvruchten) met een prachtige, zuivere en strak minerale finale.

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalkmergel en loss. De oogst geschiedt volledig manueel in verschillende fases. Fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen, om zoveel mogelijk karakter van de druiven te behouden.

Wijn - Spijs

Deze wijn past goed bij ondermeer kalfsvlees en gegrilde of gefrituurde binnenlandse zoetwatervis.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Riesling
Producent Knipser
Soort Witte wijn
Regio Pfalz
Land Duitsland
Product Knipser Laumersheim Steinbuckel Riesling Grosses Gewächs
Aantal flessen - pakken per besteleenheid 6
Standaard prijs per stuk € 37,85