Torres Mas Borras (doos van 6 flessen)

Torres Mas Borras (doos van 6 flessen)

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Magnum in Giftbox

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Magnum in Giftbox

Lomond Syrah (doos van 6 flessen)

€ 73,50
SKU
43715

Lomond Syrah

Is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit de Cape Agulhas regio Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Syrah druiven door wijnhuis Lomond.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Lomond

Lomond is één van de interessantste Zuid-Afrikaanse nieuwkomers van de afgelopen jaren. Het bottelde zijn eerste wijn in 2005. Het bedrijf, met ongeveer 110 hectare wijngaarden, staat model voor de revolutionaire ontwikkelingen in Zuid-Afrika. Op acht kilometer van de Indische Oceaan, in Gansbaai bij Kaap Agulhas, heeft Lomond één van de koelste microklimaten van Zuid-Afrika. Hierdoor hebben de wijnen een uitzonderlijke frisheid en veel levendigheid. Icoonwijnen zijn de prachtige Sauvignons, intens, fris en uitgebalanceerd.

Lomond Syrah 

Is donkerrood van kleur en geurt naar braam, frambozen en bloesem. De elegante, krachtige wijn komt zacht, vol en donker over. De afdronk is lang, opwekkend en fris. Lagering op barriques van nieuw Frans eikenhout heeft een verfijnde kruidigheid toegevoegd en de Syrah ronder en completer gemaakt. De 14,5% alcohol is volledig opgenomen door het fruit. Een verrukkelijke, evenwichtige dinerwijn. Lomond is de naam van een serie verfijnde terroirwijnen uit Cape Agulhas. Deze kleine appellatie ligt in de zuidelijkste punt van Zuid-Afrika, daar waar de Indische en Atlantische Oceaan elkaar voor de kust ontmoeten. Het klimaat, beïnvloed door de zeeën, is hier relatief koel. Het groeiseizoen is daardoor langer en er wordt in vergelijking met Stellenbosch wel twee weken later geoogst.

Wijn - Spijs

Heerlijk bij vleesgerechten zoals allerlei soorten van de grill en barbecue, stoofschotels met vlees.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Syrah - Shiraz
Land Zuid-Afrika
Brand Lomond
Type wijn Rode wijn
Wijn regio Cape Agulhas