Montes Limited Selection Cabernet Carmenère (doos van 6 flessen)

Montes Limited Selection Cabernet Carmenère (doos van 6 flessen)

Montes Reserva Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Montes Reserva Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Los Vascos Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

€ 57,50
SKU
32084

Los Vascos Cabernet Sauvignon

Is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Los Vascos uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon druiven.

Viña Los Vascos 

Op de plaats waar nu Viña Los Vascos staat (Colchagua Vallei in Midden-Chili), werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. Omstreeks 1850 werden de eerste Franse druivenrassen geïntroduceerd. In 1981 kreeg de bodega definitief de naam Viña Los Vascos, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaines Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux. De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en ‘s winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen. Oorspronkelijk lagen de wijngaarden vooral in het vlakke deel van de Colchagua-vallei, maar Los Vascos heeft de nieuwere delen van het wijngoed aangeplant op de hellingen aan de rand van de vallei. Colchagua is beroemd om de kwaliteit van zijn Cabernet Sauvignon en ook bij Viña Los Vascos speelt dit druivenras de hoofdrol, maar ook andere rassen als Carmenère, Syrah en Malbec doen het hier uitstekend. En in de assemblage verlenen ze de Los Vascos Grande Réserve en Le Dix, net zoals dat in Bordeaux gebruikelijk is, extra complexiteit en evenwicht. Dankzij een ultramodern ‘klimaat-monitoring-systeem’ is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken. De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn voor een belangrijk deel afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rothschild.

Los Vascos Cabernet Sauvignon

Deze Chileense wijn is krachtig dieprood van kleur. De wijn bezit een zuiver cabernet-aroma met nuances van rood en zwart fruit, licht kruidige toets, een vleugje laurier en een beschaafde houttoets. Fris en soepele aanzet, elegante smaakontwikkeling met zuiver fruit, prettige tannines en een verrassend lange afdronk.

Wijn - Spijs

Deze wijn is heerlijk bij fijne vleesgerechten met rijke sauzen (lam, rund), wild en bij diverse kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Los Vascos Cabernet Sauvignon
Land Chili
Producent Vina Los Vascos
Type Rode wijn
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 9,95