Salentein Barrel Selection Pinot Noir

Salentein Barrel Selection Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Montes Twins Red Blend

Montes Twins Red Blend (doos van 6 flessen)

Los Vascos Grande Reserve (doos van 6 flessen)

€ 86,70
SKU
MON-31795

Los Vascos Grande Reserve

Is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Los Vascos uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon druiven.

Viña Los Vascos 

Op de plaats waar nu Viña Los Vascos staat (Colchagua Vallei in Midden-Chili), werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. Omstreeks 1850 werden de eerste Franse druivenrassen geïntroduceerd. In 1981 kreeg de bodega definitief de naam Viña Los Vascos, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaines Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux. De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en ‘s winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen. Oorspronkelijk lagen de wijngaarden vooral in het vlakke deel van de Colchagua-vallei, maar Los Vascos heeft de nieuwere delen van het wijngoed aangeplant op de hellingen aan de rand van de vallei. Colchagua is beroemd om de kwaliteit van zijn Cabernet Sauvignon en ook bij Viña Los Vascos speelt dit druivenras de hoofdrol, maar ook andere rassen als Carmenère, Syrah en Malbec doen het hier uitstekend. En in de assemblage verlenen ze de Los Vascos Grande Réserve en Le Dix, net zoals dat in Bordeaux gebruikelijk is, extra complexiteit en evenwicht. Dankzij een ultramodern ‘klimaat-monitoring-systeem’ is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken. De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn voor een belangrijk deel afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rothschild.

Los Vascos Grande Reserve Cabernet Sauvignon

Deze Chileense wijn is diep robijnrood van kleur. Los Vascos Grande Reserve bezit aroma's met nuances van rijp fruit, chocolade, mint en een fijne houttoets. Krachtige en verfijnde smaak met tannines, mooi versmolten fruittonen en een fraaie afdronk.

Wijn - Spijs

Deze wijn is verrukkelijk bij fijne vleesgerechten met rijke sauzen, malse steaks, tournedos, wild, wild-gevogelte, ragouts en diverse kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Los Vascos Grande Reserve
Land Chili
Producent Vina Los Vascos
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Carménère, Malbec, Syrah
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,45