G.D. Vajra Barolo Bricco delle Viole (doos van 6 flessen)

G.D. Vajra Barolo Bricco delle Viole (doos van 6 flessen)

G.D. Vajra Langhe Riesling (doos van 6 flessen)

G.D. Vajra Langhe Riesling (doos van 6 flessen)

Luigi Baudana Dragon Langhe Bianco (doos van 6 flessen)

€ 83,50
SKU
45430

Luigi Baudana Dragon Langhe Bianco

Is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Piemonte. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis G.D. Vajra van Chardonnay, Sauvignon Blanc, Nascetta en Riesling druiven.

G.D. Vajra

Het wijnbedrijf G.D. Vajra werd in 1972 door Aldo Vaira gesticht. Van zijn grootvader erfde hij wijngaarden in de hoogstgelegen gemeente van Barolo, Vergne. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op, met het doel wijn te produceren onder eigen label. De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en de zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf actief geworden. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. Zij maken hun Barolo's op traditionele wijze met de nadruk op elegantie met een verfijnd bouquet en een gebalanceerde smaak. Dit bereiken zij door naast roestvrijstalen vaten voor de vinificatie te werken met grote foeders van Sloweens eiken voor de rijping.

Luigi Baudana Dragon Langhe Bianco

Komt uit de Luigi Baudana wijngaard. Na de overname ervan door de familie Vaira, is Giuseppe hier verantwoordelijk. Naast Chardonnay en Sauvignon Blanc wordt tegenwoordig voor deze wijn een klein deel Nascetta en Riesling van Aldo Vaira gebruikt. De oogst is handmatig en de vinificatie vindt plaats bij 16 graden in RVS. Ook de lagering tot de lente is in RVS. De wijn is lichtgeel en heeft geuren van bloemen en fruitige tonen. De smaak is rond met een sappige ondertoon van rijp fruit.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn als aperitief, bij salades en als begeleider van vis en gevogelte.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Blend wit
Land Italië
Brand G. D. Vajra
Type wijn Witte wijn
Wijn regio Piemonte