Luigi Bosca Gala 2 (doos van 6 flessen)

Luigi Bosca Gala 2 (doos van 6 flessen)

Luigi Bosca Gala 1 (doos van 6 flessen)

€ 131,70
SKU
WAL-45221

Luigi Bosca Gala 1

Is een heerlijke rode Argentijnse wijn uit de regio Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Malbec, Tannat en Petit Verdot druiven.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 15 ° C en 18 ° C.

Luigi Bosca

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1901 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als Luigi Bosca in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. 

De belangrijkste pijlers waarop Luigi Bosca rust zijn de door de jaren heen verworven en overgedragen knowhow, de aanhoudende en homogene kwaliteit van de wijnen en het gebruiken van innoverende en state-of-the-art technologie. Tegenwoordig is de wijnmakerij een toonaangevende speler in het segment van de grote wijnen wereldwijd.

Luigi Bosca Gala 1

Is een donkerpaarse Argentijnse rode wijn die geurt en smaakt naar rode bosvruchten en rijpe pruimen. De vanilletonen en ronde structuur zijn afkomstig van de lagering op kleine vaten van Frans eikenhout. Een krachtige, volle en tegelijkertijd elegante dinerwijn. De wijngaarden van Luigi Bosca liggen in en rondom Lujan de Cuyo, ten zuiden van wijnhoofdstad Mendoza, op de uitlopers van de Andes. Voor elk druivenras wordt de beste plek gezocht.

Gala wijnen

Onder naam Gala worden de beste wijnen van het Argentijnse familiebedrijf Luigi Bosca op de markt gebracht. De Gala 1 bestaat grotendeels (80%) uit Malbec, Mendoza's trots, aangevuld met Petit Verdot en Tannat druiven.

De Malbec, Petit Verdot en Tannat druive komen onder andere van de wijngaard Linda in Vistalba en van La España in Carrodilla. Warme dagen, koele nachten, kiezelrijke goed waterdoorlatende grond vormen ideale groeiomstandigheden voor deze druivenrassen.

Wijn - Spijs

Malse (Argentijnse) entrecote, rib-eye, steak en ander rood rundvlees, sappige spareribs, stoofschotels met lamsvlees en knapperige groenten, konijn, haasfilet met (wijn)saus.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Luigi Bosca Gala 1
Land Argentinië
Producent Bodega Luigi Bosca
Type Rode wijn
Regio Lujan de Cuyo
Druivensoort Malbec, Petit Verdot, Tannat
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 21,95