Luigi Bosca Gala 2 (doos van 6 flessen)

Luigi Bosca Gala 2 (doos van 6 flessen)

Luigi Bosca Gala 3 (doos van 6 flessen)

€ 113,70
SKU
ORB-45195

Luigi Bosca Gala 3

Is een heerlijke witte Argentijnse wijn uit de regio Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Viognier, Chardonnay en Riesling druiven.

Luigi Bosca

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1901 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als Luigi Bosca in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. 

De belangrijkste pijlers waarop Luigi Bosca rust zijn de door de jaren heen verworven en overgedragen knowhow, de aanhoudende en homogene kwaliteit van de wijnen en het gebruiken van innoverende en state-of-the-art technologie. Tegenwoordig is de wijnmakerij een toonaangevende speler in het segment van de grote wijnen wereldwijd.

Luigi Bosca Gala 3 

Deze Argentijnse witte wijn is rond en romig en heeft opwekkende zuren. Een vleug vanille en koffie zijn aanwezig als gevolg van de houtrijping. De druiven voor de Gala 3 groeien in de wijngaarden die rondom de Bodega, op de uitlopers van de Andes, liggen. Er worden druiven van wijngaard La Linda in Vistalba, van La Espana in Carrodilla en Los Nobles in Las Compuertas.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij bijvoorbeeld zalm rolletjes met roomkaas, een amuse van vitello tonnato, toast met ganzenlever. Ideaal bij vis en gevogelte in niet te zware (room)saus, pasta met krab of kreeft of gamba's, zalm lasagne, milde kip curry of gewoon als aperitief.

Luigi Bosca Gala wijnen

Onder naam Gala worden de beste wijnen van het Argentijnse familiebedrijf Luigi Bosca op de markt gebracht. Deze goudgele, volle witte wijn wordt gemaakt van drie druivenrassen: Viognier, Chardonnay en Riesling. De Viognier zorgt voor de florale aroma's, Chardonnay geeft de wijn zijn wit-fruittonen en rondeur, de Riesling voegt de frisse zuren toe. De vleug vanille en koffie verwijzen naar lagering op vaten van nieuw Frans eikenhout. Een volle, evenwichtige, rijke wijn met een opwekkende afdronk.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Luigi Bosca Gala 3
Land Argentinië
Producent Bodega Luigi Bosca
Type Witte wijn
Regio Lujan de Cuyo
Druivensoort Chardonnay, Riesling, Viognier
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 18,95