Beni di Batasiolo Barolo

Beni di Batasiolo Barolo (doos van 6 flessen)

Marchesi di Barolo Barolo Riserva della Casa (doos van 6 flessen)

Marchesi di Barolo Barolo Riserva della Casa (doos van 6 flessen)

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi (doos van 6 flessen)

€ 311,70
SKU
VER-0409003

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Piemonte. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Marchesi di Barolo van Nebbiolo druiven.

Marchesi di Barolo

De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. Aan het begin van de 19e eeuw werd door hem de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen. Het gebouw waar het wijnhuis nu is gevestigd behoorde ooit zelfs toe aan Marquis Falletti. Na het overlijden in 1864 van de laatste telg Falletti werd het werk voortgezet door de liefdadigheidsinstelling Opera Pia Barolo. In 1895 begon Pietro Abbona in de wijnkelders te werken en door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden creëerde hij het wijnbedrijf Marchesi di Barolo en maakte uiteindelijk de wijnkelders, de wijngaarden en het La Volta kasteel tot familiebezit van de Abbona's.

Sinds 2006 staat het onder leiding van de familie van Ernesto Abbona. Het is een wijnhuis met ongeveer 110 hectare aan wijngaarden en een productie van 1.500.000 flessen wijn per jaar waaronder Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Gavi en Moscato d'Asti. Door grote toename van de productiviteit en goede strategie is het bedrijf hard gegroeid de afgelopen jaren. Niet in de laatste plaats dankzij de overtuiging en toewijding van de medewerkers die zorgen voor de onbetwistbare kwaliteit van de wijnen.

De samenstelling van de bodem in de lager gelegen regio's van Piedmonte is vrij uniek. De heuvels van het gebied de Langhe zijn wisselend van vorm en profiel en hebben een diverse bodemsoort. Oudere lagen zijn compact en bevatten veel kalk en klei en de meer recente zijn wat losser en rijker aan kwartsiet, zand en kalk. De diversiteit van de bodem, het klimaat en de kennis van de werknemers heeft geresulteerd in een specifiek type wijnstok met een eigen karakter, kenmerkend voor de regio. Hierdoor produceert Marchesi di Barolo unieke wijnen.

Marchesi di Barolo is een wijnhuis dat vele prijzen heeft ontvangen en regelmatig erkenning krijgt in de pers en media. De toekomst van dit wijnhuis is dan ook in goede handen, want aan hun missie wordt verder invulling gegeven door een nieuwe, enthousiaste generatie Abbona's!

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi

Deze Italiaanse wijn heeft een intense geur met vleugjes rozen, vanille, drop, kruiden en geroosterde eik. Een granaatrode kleur en een volle en elegante smaak. Afkomstig uit het zuid-oosten van Piemonte, afkomstig van de lange heuvel Cannubi. De wijn rijpt twee jaar, deels in Slavonische eiken vaten en een andere deel in kleine Franse eiken vaten. De twee delen worden vervolgens gemengd in traditionele grote eiken vaten en de wijn voltooit zijn rijping in de fles voordat hij de markt op gaat.

Wijn - Spijs

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi is heerlijk bij rood en gestoofd vlees.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Marchesi di Barolo Barolo Cannubi
Land Italië
Producent Marchesi di Barolo
Type Rode wijn
Regio Piemonte
Druivensoort Nebbiolo
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 51,95