Salentein Brut Cuvee Exceptionnelle Sparkling (doos van 6 flessen)

Salentein Brut Cuvee Exceptionnelle Sparkling (doos van 6 flessen)

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi (doos van 6 flessen)

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi (doos van 6 flessen)

Marchesi di Barolo Roero Arneis (doos van 6 flessen)

€ 101,70
SKU
0409043

Marchesi di Barolo Roero Arneis

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Piemonte. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Marchesi di Barolo van Arneis druiven.

Marchesi di Barolo

De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. Aan het begin van de 19e eeuw werd door hem de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen. Het gebouw waar het wijnhuis nu is gevestigd behoorde ooit zelfs toe aan Marquis Falletti. Na het overlijden in 1864 van de laatste telg Falletti werd het werk voortgezet door de liefdadigheidsinstelling Opera Pia Barolo. In 1895 begon Pietro Abbona in de wijnkelders te werken en door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden creëerde hij het wijnbedrijf Marchesi di Barolo en maakte uiteindelijk de wijnkelders, de wijngaarden en het La Volta kasteel tot familiebezit van de Abbona's.

Sinds 2006 staat het onder leiding van de familie van Ernesto Abbona. Het is een wijnhuis met ongeveer 110 hectare aan wijngaarden en een productie van 1.500.000 flessen wijn per jaar waaronder Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Gavi en Moscato d'Asti. Door grote toename van de productiviteit en goede strategie is het bedrijf hard gegroeid de afgelopen jaren. Niet in de laatste plaats dankzij de overtuiging en toewijding van de medewerkers die zorgen voor de onbetwistbare kwaliteit van de wijnen.

De samenstelling van de bodem in de lager gelegen regio's van Piedmonte is vrij uniek. De heuvels van het gebied de Langhe zijn wisselend van vorm en profiel en hebben een diverse bodemsoort. Oudere lagen zijn compact en bevatten veel kalk en klei en de meer recente zijn wat losser en rijker aan kwartsiet, zand en kalk. De diversiteit van de bodem, het klimaat en de kennis van de werknemers heeft geresulteerd in een specifiek type wijnstok met een eigen karakter, kenmerkend voor de regio. Hierdoor produceert Marchesi di Barolo unieke wijnen.

Marchesi di Barolo is een wijnhuis dat vele prijzen heeft ontvangen en regelmatig erkenning krijgt in de pers en media. De toekomst van dit wijnhuis is dan ook in goede handen, want aan hun missie wordt verder invulling gegeven door een nieuwe, enthousiaste generatie Abbona's!

Marchesi di Barolo Roero Arneis

Is een strogele wijn met een gouden schittering. Fruitige geur met vleugjes groene hazelnoot en kamille. Frisse, volle smaken die goed matchen met de geur van de wijn.

De druiven die zijn gebruikt voor deze wijn zijn afkomstig van de beste wijngaarden gelegen op de heuvels van het Roero gebied, ten westen van Alba.

De druiven worden met de hand geplukt en zachtjes geperst. Daarna worden de druiven meteen ontdaan van de schil en in roestvrijstalen tanks geplaatst voor fermentatie. Dat gebeurt onder gecontroleerde temperatuur van 20 graden Celsius. Om de heldere kleur en frisse geuren te behouden, rijpt de wijn niet in houten vaten.

Wijn - Spijs

Deze witte wijn is een klassieker bij vis en ook erg lekker bij voorgerechten in het algemeen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Marchesi di Barolo Roero Arneis
Land Italië
Producent Marchesi di Barolo
Type Witte wijn
Land Italië
Regio Piemonte
Druivensoort Arneis
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 16,95