Markus Molitor Wehlener Klosterberg* Pinot Blanc

Markus Molitor Einstern Pinot Blanc (doos van 6 flessen)

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Blanc (doos van 6 flessen)

€ 89,70
SKU
VER-20200205-14

Markus Molitor Pinot Blanc

Is een heerlijke droge witte Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Markus Molitor. Deze wijn is gemaakt van Pinot Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C.

Markus Molitor

Markus Molitor staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezel Riesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. Markus houdt rekening met de kwaliteit van de druiven, die de regio 100 jaar geleden wereldberoemd maakte. De wijnen van Markus Molitor tonen daarom het potentieel van de Moezel: structuur en diepte in smaak gecombineerd met frisheid en elegantie. De wijnen vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese.

Op slechts 20-jarige leeftijd nam Markus Molitor zijn vaders wijnhuis over in 1984 met het doel om de acht generaties lange traditie voort te zetten. Het wijnhuis is gevestigd in het centrum van Wehlener Klosterberg. Ze besteden veel aandacht aan de natuurlijke zorg van de wijngaarden. Natuurlijk beheer van de middelen in de Molitor wijngaarden is de filosofie van Markus Molitor. De bodems worden uitsluitend verrijkt met biologische middelen en een evenwichtige blad-fruit verhouding levert de gewenste hoge kwaliteit van de druiven op. De wijngaarden van Markus Molitor zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen.

Markus Molitor Pinot Blanc

Deze Pinot Blanc is puur, fris en aromatisch in de neus. Finesse en zuiverheid voeren de boventoon. Medium tot volle body. Perfect in balans met volop fruit, leisteen en elegantie.

De druiven worden geoogst in oktober. 100% gezonde druiven worden zachtjes gekneusd en weken gedurende een aantal uren in op de druivenschillen. Daarna vergist de most spontaan in grote houten vaten. De wijn rijpt verder in roestvrijstalen tanks. 

Wijn - Spijs

Heerlijk bij kreeft en krab, lichte groene salade met gebakken champignons en witte balsamico crème.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Land Duitsland
Product Markus Molitor Pinot Blanc
Producent Weingut Markus Molitor
Type Witte wijn
Land Duitsland
Regio Moezel
Druivensoort Pinot Blanc
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 14,70