Pinot Blanc Villa Wolf (doos van 6 flessen)

Pinot Blanc Villa Wolf (doos van 6 flessen)

Markus Molitor Wehlener Klosterberg*** Pinot Blanc (doos van 6 flessen)

€ 261,00
SKU
VER-0359112

Markus Molitor Wehlener Klosterberg*** Pinot Blanc

Is een heerlijke droge witte Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Markus Molitor. Deze wijn is gemaakt van Pinot Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C.

Markus Molitor

Markus Molitor staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezel Riesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. Markus houdt rekening met de kwaliteit van de druiven, die de regio 100 jaar geleden wereldberoemd maakte. De wijnen van Markus Molitor tonen daarom het potentieel van de Moezel: structuur en diepte in smaak gecombineerd met frisheid en elegantie. De wijnen vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb, Riesling Spätlese.

Op slechts 20-jarige leeftijd nam Markus Molitor zijn vaders wijnhuis over in 1984 met het doel om de acht generaties lange traditie voort te zetten. Het wijnhuis is gevestigd in het centrum van Wehlener Klosterberg. Ze besteden veel aandacht aan de natuurlijke zorg van de wijngaarden. Natuurlijk beheer van de middelen in de Molitor wijngaarden is de filosofie van Markus Molitor. De bodems worden uitsluitend verrijkt met biologische middelen en een evenwichtige blad-fruit verhouding levert de gewenste hoge kwaliteit van de druiven op. De wijngaarden van Markus Molitor zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen.

Markus Molitor Wehlener Klosterberg*** Pinot Blanc

Deze Duitse Moezel wijn heeft een stevige, volle smaak, die wat tendeert naar Chardonnay. aroma’s van peer, rode appel, grapefruit, hooi en wilde bloemen. Uitstekend in balans, fris, intens en met levendige zuren. In de afdronk zachte minerale tonen.

De druiven voor deze Pinot Blanc groeien op de steile hellingen van de Wehlener Klosterberg. Het hart van de wijngaarden, die uitstrekken over de hellingen links en rechts van het wijnhuis. De bodem bestaat voornamelijk uit lichte, tot medium zware leistenen. Het rijke ijzergehalte geeft de wijnen hun mineraliteit en delicaat, elegant fruit.

De druiven worden geplukt in november. 100% gezonde druiven worden voorzichtig gekneusd. Macération en schil inweking gedurende een aantal uren. Hierna ontstaat spontane, langzame fermentatie van de most in grote houten vaten. Vervolgens langdurige opslag in roestvrijstalen tanks, dit resulteert in een mooie, fruitige wijn.

Wijn - Spijs

Te serveren bij gans, ganzenlever of duif.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Markus Molitor Wehlener Klosterberg*** Pinot Blanc
Land Duitsland
Producent Weingut Markus Molitor
Type Witte wijn
Regio Moezel
Druivensoort Pinot Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 43,50