Oblivio Nero di Troia (doos van 6 flessen)

Oblivio Nero di Troia (doos van 6 flessen)

Il Grigio da San Felice (doos van 6 flessen)

Il Grigio da San Felice (doos van 6 flessen)

Memor Primitivo (doos van 6 flessen)

€ 119,95
SKU
TP-328068

Memor Primitivo is een Italiaanse rode wijn uit Puglia van wijnhuis Cantine Ferri. Deze wijn is gemaakt van Primitivo druiven.

Memor Primitivo

Memor Primitivo van Cantine Ferri uit Puglia is een is zeer elegante rode wijn met complexe aroma's van rijp rood fruit en jam. De structuur is krachtig en soepel tegelijk en het hoge alcoholgehalte bereidt de mond voor op de langdurige sensaties tijdens de afdronk. Het alcohol percentage van deze wijn is 16%. De wijn is gemaakt van de lokaal veel verbouwde Primitivo druiven.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij gebraad, wild of oude kazen.

Cantine Ferri

De familie Ferri is sinds de twintigste eeuw actief in de wijnbouw en wijnproductie in Adelfia, een klein stadje in de buurt van Bari (Apulië). In de jaren zeventig verhuisde de familie naar het nabijgelegen Valenzano, waar de huidige wijnmakerij staat, met een capaciteit van ongeveer 6.000 hectoliter. Het wijnhuis ligt niet ver van de Romaanse abdij van Ognissanti di Cuti uit de elfde eeuw en is goed uitgerust om de beste kwaliteit na te streven.

Puglia (Apulië)

Puglia ligt in de hak van de laars in het uiterste zuidoosten van Italië. Het is een warme en vruchtbare streek waar naast citrusvruchten, olijven, amandelen, tabak ook druiven worden verbouwd.

Puglia blinkt mede door zijn klimaat vooral uit in rode wijnen. De wijnproductie in Puglia is een van de grootste van Italië. Dat is te danken aan het gunstige terroir en de druivenrassen die zelfs bij hoge rendementen geconcentreerde wijnen geven. Volle en rijpe wijnen worden ondermeer gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera druiven.

Bekende wijnen uit Puglia zijn de Salice Salentino, gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera, en de Primitivo, vernoemd naar zijn druif.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Primitivo
Land Italië
Brand Ferri
Type wijn Rode wijn
Wijn regio Puglia