Santa Rita Label 120 Chardonnay

Santa Rita Label 120 Viognier (doos van 6 flessen)

Artadi Vina El Pison

Artadi Vina El Pison 2016

Memor Primitivo (doos van 6 flessen)

€ 118,50
SKU
TP-RV-328068

Memor Primitivo

Is een Italiaanse rode wijn uit Puglia van wijnhuis Cantine Ferri. Deze wijn is gemaakt van Primitivo druiven.

Cantina Ferri

De familie Ferri is sinds het begin van de twintigste eeuw toegewijd aan wijnbouw en wijnproductie in Adelfia, een klein stadje in de buurt van Bari (Apulië). In de jaren zeventig verhuisde het gezin naar het nabijgelegen Valenzano, waar het de huidige wijnmakerij bouwde, met een capaciteit van ongeveer 6.000 hectoliter. Het wijnhuis ligt niet ver van de romaanse abdij van Ognissanti di Cuti uit de elfde eeuw en is goed uitgerust om de beste kwaliteit na te streven. Het werkt met autochtone druiven zoals: "Primitivo di Gioia del Colle", "Nero di Troia", "Bombino zwart en wit", "Rosato", "Chardonnay", "Garganega", "Cabernet Sauvignon", "Montepulciano", " Sangiovese”. Het doel van Ferri is om goed gestructureerde, weelderige en zachte wijnen te produceren, die het grondgebied van Apulië, zijn geschiedenis, kunst en cultuur weerspiegelen.

Memor Primitivo

Memor Primitivo van Cantine Ferri uit Puglia is een is zeer elegante rode wijn met complexe aroma's van rijp rood fruit en jam. De structuur is krachtig en soepel tegelijk en het hoge alcoholgehalte bereidt de mond voor op de langdurige sensaties tijdens de afdronk. Het alcohol percentage van deze wijn is 16%. De wijn is gemaakt van de lokaal veel verbouwde Primitivo druiven.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij gebraad, wild of oude kazen.

Puglia (Apulië)

Puglia ligt in de hak van de laars in het uiterste zuidoosten van Italië. Het is een warme en vruchtbare streek waar naast citrusvruchten, olijven, amandelen, tabak ook druiven worden verbouwd.

Puglia blinkt mede door zijn klimaat vooral uit in rode wijnen. De wijnproductie in Puglia is een van de grootste van Italië. Dat is te danken aan het gunstige terroir en de druivenrassen die zelfs bij hoge rendementen geconcentreerde wijnen geven. Volle en rijpe wijnen worden onder meer gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera druiven.

Bekende wijnen uit Puglia zijn de Salice Salentino, gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera, en de Primitivo, vernoemd naar zijn druif.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Memor Primitivo
Land Italië
Producent Cantine Ferri
Type Rode wijn
Land Italië
Regio Puglia
Druivensoort Primitivo
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 19,75