Sobrenatural de Menade

Menade Rueda Verdejo Ecologica (doos van 6 flessen)

Sobrenatural de Menade

Menade Sauvignon Blanc Ecologica (doos van 6 flessen)

Menade La Misión Verdejo (doos van 6 flessen)

€ 136,50
SKU
Coen-C76010

Menade La Misión Verdejo

Is een heerlijke Spaanse witte Rueda wijn gemaakt van Verdejo druiven door Bodega Menade. 

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 8° C en 12° C.

Bodega Menade

De Pioniers van de Rueda maken spannende biologische wijnen, hoge kwaliteit Vin nature en dat alles met een natuurlijke vergisting en geen gebruik van koper in de wijngaarden.

Ricardo Sanz is een zesde generatie wijnmaker in de regio Rueda en samen met zijn broer Marco en zijn zus Alejandra begonnen ze met Bodega Ricardo Sanz in 2005. Bij Ricardo Sanz hebben ze een zeer moderne benadering van wijn maken met als absolute focus het biologisch/organisch verbouwen van de inheemse variëteiten zoals de Verdejo. De Sanz familie in Rueda is legendarisch en hun belang in termen van innovatie mag niet worden onderschat. Elke generatie, die teruggaat tot 1860, is een pionier geweest op het gebied van innovatie. Van de eerste mechanische pers voor de productie van de eerste vers (niet-geoxideerde) wijnen van de regio. Zo is de huidige generatie als eerste gestart met biologisch werken in de Rueda en met natuurlijk vergisten en Vin Nature en werkt met zonder gebruik van koper en sulfiet in de wijngaarden

 

Menade La Misión Verdejo

Gemaakt van Verdeja, wordt La Misión gemaakt met het fruit van meerdere percelen met eeuwenoude wijnstokken die voornamelijk in zandgronden groeien. ‘Verdeja’ verschilt van Verdejo doordat de druiven kleiner zijn, de trossen meer ovaal zijn en de druiven beter bestand zijn tegen schimmels zoals botrytis omdat ze dikker zijn.

Qua aroma is het aardachtiger, krachtiger en rustieker. Lopende analyses onthullen aanzienlijk hogere zuurniveaus samen met een veel grotere concentratie. Na de alcoholische gisting en voordat het wordt gebotteld, rijpt de wijn 10 maanden in een combinatie van Franse eiken vaten met een inhoud van 500 liter, staal en amforen van verschillende grootte, deels gemaakt met klei uit van het landgoed: een echte terugkeer naar de aarde!

Wijn - Spijs

Heerlijke Rueda wijn voor bij visgerechten, schelp- en schaaldieren en pasta met witte roomsaus of groente.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Menade La Misión Verdejo
Land Spanje
Producent Bodega Menade
Type Witte wijn, Biologisch, Vegan
Land Spanje
Regio Rueda
Druivensoort Verdejo
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 22,75