Sobrenatural de Menade

Menade La Misión Verdejo (doos van 6 flessen)

Menade Sauvignon Blanc Ecologica (doos van 6 flessen)

€ 71,70
SKU
Coen-C76010-1

Menade Sauvignon Blanc Ecologica

Is een heerlijke Spaanse witte Rueda wijn gemaakt van Sauvignon Blanc druiven door Bodega Menade. 

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 8° C en 12° C.

Bodega Menade

De Pioniers van de Rueda maken spannende biologische wijnen, hoge kwaliteit Vin nature en dat alles met een natuurlijke vergisting en geen gebruik van koper in de wijngaarden.

Ricardo Sanz is een zesde generatie wijnmaker in de regio Rueda en samen met zijn broer Marco en zijn zus Alejandra begonnen ze met Bodega Ricardo Sanz in 2005. Bij Ricardo Sanz hebben ze een zeer moderne benadering van wijn maken met als absolute focus het biologisch/organisch verbouwen van de inheemse variëteiten zoals de Verdejo. De Sanz familie in Rueda is legendarisch en hun belang in termen van innovatie mag niet worden onderschat. Elke generatie, die teruggaat tot 1860, is een pionier geweest op het gebied van innovatie. Van de eerste mechanische pers voor de productie van de eerste vers (niet-geoxideerde) wijnen van de regio. Zo is de huidige generatie als eerste gestart met biologisch werken in de Rueda en met natuurlijk vergisten en Vin Nature en werkt met zonder gebruik van koper en sulfiet in de wijngaarden

 

Menade Sauvignon Blanc Ecologica

Menade Sauvignon Blanc, voor het eerst geïntroduceerd in 1974, heeft zich goed aangepast aan het klimaat en de bodem van de regio en zorgt voor een heerlijke wijn die gemakkelijk te drinken is. De sauvignon van Menade heeft duidelijk tropische boventonen samen met een overvloed aan steenfruitelementen en aangename tonen van verse kruiden, aangevuld met een mooie zuurgraad en de mineraliteit die voortvloeit uit de ontsluitingen van kalksteen die onder onze verschillende percelen liggen. Net als bij Menade Verdejo, wordt elk perceel, want deze variëren sterk, afhankelijk van het grondtype en de oriëntatie van de wijnstokken, afzonderlijk geplukt en gevinifieerd, gisting op basis van de natuurlijke, wilde gisten van de druiven en de wijn blijft even staan zijn fijne droesem.

Wijn - Spijs

Heerlijke Rueda wijn voor bij visgerechten, schelp- en schaaldieren en pasta met witte roomsaus of groente.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Menade Sauvignon Blanc Ecologica
Land Spanje
Producent Bodega Menade
Type Witte wijn, Biologisch, Vegan
Land Spanje
Regio Rueda
Druivensoort Sauvignon Blanc
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 11,95