Montes Alpha Chardonnay

Montes Alpha Chardonnay (doos van 6 flessen)

Montes Alpha Syrah

Montes Alpha Syrah (doos van 6 flessen)

Montes Alpha Merlot (doos van 6 flessen)

€ 89,70
SKU
DGS-29264

Montes Alpha Merlot Sauvignon

Is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van Merlot druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten.

Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Alpha Merlot

Is een robijnrode wijn met opvallend geconcentreerd fruit met geuren van zwarte bessen, zwarte peper, tabak en bittere chocolade. Een volle zachte wijn die prachtig in balans is, met een lange afdronk waarin eik en vanille verweven zijn.

Gelegen op de hellingen van Apalta in Colchagua (Central Valley) aan de Tinguiririca rivier, genietend van een schitterend micro-klimaat. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal.

De wijn krijgt een traditionele vinificatie daarna een lagering van 12 maanden op Franse eiken vaten.

Wijn - Spijs

Schenk deze wijn bij gestoofde vleesgerechten of combineer met rood vlees. Ook oude kazen doen het goed bij deze Montes Alpha topper. 

Bekroningen: 96 punten Wine Spectator

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Montes Alpha Merlot
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Merlot
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,95