Montes Outer Limits CGM

Montes Outer Limits CGM (doos van 6 flessen)

Corralillo Chardonnay Matetic

Corralillo Chardonnay Matetic (doos van 6 flessen)

Montes Outer Limits Pinot Noir (doos van 6 flessen)

€ 143,70
SKU
DGS-35219

Montes Outer Limits Pinot Noir

Montes Outer Limits Pinot Noir is een heerlijke Chileense rode wijn van  Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van Pinot Noir druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Outer Limits Pinot Noir

Montes Outer Limits Pinot Noir heeft een diepe, heldere robijnrode kleur. Elegante en verleidelijke geuren van bloemen met hints van viooltjes. Het is een zeer geconcentreerd wijn, maar toch fris en elegant. Perfect in balans met rijke tonen van rood en donker fruit, zoals aardbeien en frambozen. Ronde tannine en een heerlijk zijdezacht mondgevoel. Deze Chileense Pinot Noir heeft een zeer lange, aangename finale.

Wijn - Spijs

Deze Chileense wijn, afkomstig uit de Colchagua Valley van de Apalta Vineyard, is een vrij stevig wijn, die heerlijk smaakt bij gegrilde gerechten.

Meer informatie
Product Montes Outer Limits Pinot Noir
Producent Vina Montes
Type wijn Rood
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl