Los Vascos Grande Reserve (doos van 6 flessen)

Los Vascos Grande Reserve (doos van 6 flessen)

Speri Valpolicella Classico Superiore Sant'Urbano (doos van 6 flessen)

Speri Valpolicella Classico Superiore Sant'Urbano (doos van 6 flessen)

Montes Twins Red Blend (doos van 6 flessen)

€ 59,70
SKU
DGS-29276

Montes Twins Red Blend

Is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenère en Tempranillo druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten.

Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Twins Red Blend

Montes Tweins is een zwoele, zachte rode wijn uit Chili. Twins red blend haalt het beste uit een combinatie van vier druiven. Cabernet Sauvignon geeft de wijn structuur en complexiteit. Dit gaat hand in hand met de frisheid van Tempranillo. Neem daarbij het volume en de zachtheid van Syrah, en de textuur en intensiteit van Carmenère, en de wijn is compleet. De uiteindelijke wijn heeft allerlei geuren en smaken: intens rijp zwart en rood fruit, zoals bramen, pruimen en vijgen, aangevuld met verleidelijke zoete specerijen als vanille en kruidnagel, het typisch Zuid Amerikaanse dulce de leche en iets zuivel. Ook wat geroosterde aroma’s, het resultaat van 12 maanden op Franse eiken vaten. Met zachte tannines en levendige zuren.

Wijn - Spijs

Heerlijk bij rood vlees, gerechten met lamsvlees, een plank met charcuterie, wit vlees of bij een plank vol met kazen. En voor de liefhebber van wat steviger wijnen, hij is op zichzelf ook heel lekker.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Montes Twins Red Blend
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Carménère, Syrah, Tempranillo
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 9,95