Faustino Cava

Faustino Cava

Bodegas Faustino

Bodegas Faustino is één van de beroemdste en meest opmerkelijke wijnhuizen van de Rioja. Dit wijnhuis is al bijna 140 jaar volledig in handen van en wordt geleid door dezelfde familie. De eerste Spaanse wijnen van het Rioja wijnhuis werden meer dan 150 jaar geleden, in 1861, geproduceerd in het familiebedrijf. Men verbouwt (heel ongebruikelijk in Rioja) alle druiven voor haar Reservas en Gran Reservas zelf. Faustino wordt, mede om die reden, wel vergeleken met de grote Château wijnen van Bordeaux.

Faustino’s  Rioja Wijngaarden

Met ruim 650 hectare eigen wijngaarden, gelegen in de beste delen van de Rioja Alavesa, blijft het gehele productieproces, van wijnstok tot gebottelde fles, in één hand. Dat die aanpak werkt moge blijken uit het grote internationale succes van Faustino. De bodega exporteert haar wijnen naar meer dan 40 landen. Van elke zes flessen Rioja Reserva die er wereldwijd verkocht worden is er één een Faustino V Reserva. Terwijl een derde van alle Gran Reservas uit de Rioja met trots het etiket Faustino I Gran Reserva draagt. Deze wijnen zijn, samen met Faustino V Rosado en Blanco, echte ‘klassiekers’.

Cava’s van eigen grond

Ook bijzonder zijn de Faustino Cava’s: druiven uit de eigen Rioja wijngaarden vormen de basis voor deze serieuze Cava’s. Hun frisse, elegante stijl danken ze aan de hoge ligging en de koele nachten van de Rioja Alavesa. Het land van Rioja Alavesa biedt uitstekende kwaliteiten. Het heeft een klei kalkhoudende bodem. Ook het optimale microklimaat geeft een onverslaanbare kwaliteitswaarde voor de druivensoorten die in de wijngaarden groeien.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren