Freixenet Cava

Cava Freixenet

De Freixenet familiegeschiedenis gaat terug tot in 1861, toen Francesco Salla Ferrés een bedrijf opstartte dat wijn maakte en exporteerde naar Amerika. De wijnmakerij van toen bestaat vandaag nog steeds, mooi gerestaureerd door de huidige familie. Er worden nog steeds kleine hoeveelheden Cava geproduceerd, handgemaakt zoals op de originele manier. Vandaag leiden Freixenet’s Cordon Negro en Carta Nevada een reeks Cava’s die verkocht worden in meer dan 100 landen en gemaakt worden in de wijnmakerij te Sant Sadurni d’Anoia. 

Cava

Cava wordt meestal gemaakt van lokale inheemse druiven. Sommige van die druiven worden in augustus geoogst, andere pas in oktober. Het sap van de ene druif heeft dus al een gistingsperiode gehad terwijl de andere pas geplukt wordt. Pas nadat alles een eerste gisting gekregen heeft, worden ze geblend en gaan ze op fles voor een tweede gisting.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren