Pere Ventura Cava

Pere Ventura

Als je lot in eigen hand neemt, geef je betekenis aan de nalatenschap van je voorouders. Aldus Pere Ventura. Het was zijn overgrootvader die aan de wieg stond van de eerst Spaanse Cava, gemaakt volgens de Champagne methode. Zijn opa en vader gaven op hun beurt, met hun kennis van de wijngaarden en het land, vorm aan de verdere ontwikkeling en perfectionering van het proces. Op basis van innovatie en kwaliteit bouwt Pere Ventura met zijn knowhow verder op de door de grondleggers gebouwde fundering.

De beste Cava

Binnen zijn bedrijf is er alleen plaats voor het allerbeste wat Cava te bieden heeft. Op de 250 meter hoogte gelegen wijngaarden in Penedès, ten zuidwesten van Barcelona, met zijn ideale klimaat tussen de Middellandse Zee en de bergen, wordt met respect voor moeder natuur gewerkt en daarom worden er ook geen pesticiden gebruikt. Werkzaamheden worden nauwkeurig gepland zodat alleen het beste fruit geoogst wordt wat aan de basis staat van zijn Cava's. Zoals Pere Ventura zegt; Het land liegt nooit! De in het glas bruisende kwaliteitswijn vindt zijn oorsprong in de druiven van het bewerkte land. Cava’s van Pere Ventura worden al enige tijd geschonken in Hotel l’ Europe en het Okura Hotel. Het was bovendien de huis Cava van het wereldberoemde restaurant El Bulli. Wat opvalt aan deze Cava’s is de superfrisse stijl. Normaal gesproken zijn Cava’ s wat rijper en kruidiger van smaak, maar de huisstijl van deze bodega is juist geroemd om z’n fruitigheid en frisheid.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren