Billecart-Salmon

Billecart-Salmon

Billecart-Salmon Champagne 

Het levensverhaal van Champagne-huis Billecart-Salmon begon in 1818 met het huwelijk tussen Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon. Bijna 200 jaar later koestert de 7e generatie nog dezelfde filosofie: finesse, evenwicht en elegantie. Het champagnehuis is zelfstandig en gelegen in Mareuil-sur-Aÿ.

Gastronomische Champagnes

Billecart-Salmon wordt wereldwijd door sommeliers en grote chefs geroemd om de gastronomische inzetbaarheid en betrouwbaarheid van zijn champagnewijnen. Het huis exploiteert zelf 30 ha wijngaarden, de rest van de benodigde druiven wordt gekocht bij vertrouwde wijnboeren. De Chardonnay en Pinot Noir komen van 1er en Grand Cru wijngaarden in een kring van 20 km rondom de stad Epernay. De Pinot Meunier komt eveneens van de rechteroever van de Marne, deels van Epernay, deels van Leuvrigny. Bij Billecart-Salmon gaan traditie en moderne technologie hand in hand onder hetzelfde dak.  Men is daar bijzonder trots op het traditierijke verleden, maar richt zich ook op het heden en op de toekomst, altijd op zoek naar de allerbeste kwaliteit.

De kelders van Billecart-Salmon

In de kelders is Billecart-Salmon de pionier van de koeling. De wijnen worden met water dat langs de metalen vaten loopt of koude lucht gekoeld tot acht graden Celsius, een techniek die van de bierbrouwers werd afgekeken. Door de koeling wordt het gistingsproces vertraagd. De wijn is daarna beter bestand tegen oxidatie. Billecart-Salmon verkoopt ieder jaar 600.000 flessen.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst