Dom Perignon

Dom Perignon

Champagne Dom Pérignon

De Franse monnik Dom Pierre Pérignon nam in 1668 de taak over als keldermeester in de Abbey van Hautvillers. 47 jaar lang bleef hij ontdekken en uitvinden om de kwaliteit van de druiven te verbeteren met nieuwe technieken in de wijnbouw. Hij zag bijvoorbeeld dat hij van een zachte en fractionele druk op de blauwe druiven witte wijn kon maken. Ook kon het mengen van verschillende cru’s en druivenrassen hem aan de beste wijnen helpen.

Cuvée Dom Pérignon

Sinds 1936 zijn de vintage champagnes verkrijgbaar als Cuvée Dom Pérignon.

Dom Pérignon is een mousserende wijn. Door toevoeging van suiker aan stille wijn treedt een tweede gisting op. Men moest voldoende stevige wijnflessen maken die de druk binnen de fles aankonden tijdens de tweede gisting. Dom Pérignon is een Cuvée de prestige. Dat wil zeggen dat dit de beste champagne is binnen een champagnehuis.  In dit geval is dit het champagnehuis Moët & Chandon. Dom Pérignon wordt enkel in de allerbeste jaren geproduceerd met druiven van eenzelfde jaar. Deze innovaties werden de regels van de ‘méthode Champenoise’. Dom Pérignon was een creator. Hij werkte aan een wijn die voelt als ‘het drinken van de sterren’.

Beste wijn ter wereld

Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Het is een wijn als geen ander. Omdat Dom Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken die van de twee druivenrassen Chardonnay en Pinot Noir druif gemaakt werd. Al vanaf de eerste slok was het de favoriete wijn voor de meest prestigieuze evenementen en deze wordt tot vandaag de dag zeer geliefd.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren