Krug

Krug

Krug Champagne

Krug is een klein maar belangrijk champagnehuis. Het werd in 1843 in Reims gevestigd door Johann-Joseph Krug. Tegen 1893 bezat de firma de huidige, bescheiden kelders rond het plein waaraan de familie Krug nog altijd woont. Voor Joseph Krug was plezier de essentie van champagne. Zijn droom: ieder jaar dezelfde champagne van de allerbeste kwaliteit maken, ongeacht de weersomstandigheden. In zijn kersenrode notitieboekje schrijft hij vanaf 1843 zijn kennis en unieke aanpak op voor zijn zoon Paul en alle generaties na hem, met vandaag de dag Olivier Krug als zesde generatie.

Prestige Champagnes

Sinds 1843 tot op de dag van vandaag maakt het champagnehuis Krug alleen maar prestige champagnes. De champagnes vallen in een vrij hoge prijsklasse door zijn smaak en jarenlange rijpingsproces. Het lange rijpingsproces zorgt voor een unieke, volle en delicate smaak die lang op de tong blijft hangen en erg krachtig is. Krug staat niet bekend om zijn kwantiteit maar kwaliteit. Zo maakt het Champagnehuis bepaalde champagnes alleen in goede jaren en niet zomaar elk jaar om de productie constant voort te kunnen zetten. Krug is het eerste huis om enkel Cuvée de Prestige champagnes te maken. De oogst wordt per zorgvuldig geselecteerde wijngaard apart geproefd, vergist en gerijpt – deels op eikenhouten vaten. Dit biedt het huis een ongeëvenaard palet aan reservewijnen om mee te assembleren. Er is geen hiërarchie tussen de zeven champagnes van Krug. Het zijn zeven verschillende expressies van de natuur, allen van onbetwiste kwaliteit en zonder onderlinge hiërarchie. Het enige verschil is de relatieve schaarste.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren