Mumm Champagne

Mumm Champagne

Mumm Champagne

Mumm, eigenlijk G.H. Mumm & Co is een champagnehuis gevestigd in Reims dat in 1827 opgericht is door de uit Keulen afkomstige Peter Arnold Mumm. In 1852 splitsten de erven het huis in G.H.Mumm & Co en Jules Mumm. In 1910 werd Jules Mumm teruggekocht door het bedrijf dat als G.H.Mumm&Co verderging met de productie en verkoop van champagne. Mumm is net als veel van de in Reims gevestigde champagnehuizen een typisch Pinot Noir-huis met wijnen waarin de Pinot Noir overheerst.

De Champagne wijngaarden

Het huis bezit 218 hectare wijngaarden en produceert ieder jaar 7,5 miljoen flessen. Mumm verbouwt een derde van de benodigde druiven zelf. De rest wordt bij honderden onder contract staande boeren ingekocht. Het huis zorgt zelf voor het persen van de druiven, een secuur werk dat de grote champagnehuizen niet graag aan anderen toevertrouwen. Om de druiven nog voordat ze oxideren te kunnen persen bezit Mumm overal in de streek persen die tijdens de oogst dag en nacht in bedrijf zijn.

Champagne rijping

Voor de opslag van de most en de jonge wijn beschikt Mumm over roestvrijstalen tanks met een inhoud van soms wel 1100 hectoliter. Eiken vaten worden door Mumm niet meer gebruikt. Mumm laat de wijnen driemaal gisten. In de herfst treedt de alcoholische gisting spontaan op. De jonge wijn zal wanneer deze niet wordt gekoeld in het voorjaar spontaan de malolactische of melkzure gisting ondergaan. Mumm laat deze gisting gebeuren omdat het resultaat een diepere en meer complexe smaak is. De derde gisting is de prise de mousse in de afgesloten fles. De champagnes van Mumm zijn typisch voor de "style de Reims" waar de champagnehuizen altijd veel Pinot Noir hebben gebruikt.

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren