Eugenio Collavini

Eugenio Collavini

De Collavini geschiedenis begon in 1896 in Rivignano, Friuli. Oprichter Eugenio Collavini verkocht wijn aan de adellijke families van Udine en aan regionale wijn winkels. In 1971 creëerde hij Il Grigio, een toonaangevend mousserende wijn, die later werd vergezeld door Ribolla Gialla Brut. Friuli is misschien wel een van de meest onderschatte wijngebieden ter wereld! In het bijzonder het oostelijke deel, de heuvels van Friuli (Colli Orientale del Friuli). Maar ook de lager gelegen gebieden net daaronder. Zij bieden een grote verscheidenheid aan bodemtypes en structuren, zeer geschikt voor de wijnbouw. Het milde klimaat maakt van Friuli een waar wijnbouwparadijs. 

Methode Charmat

Gemaakt volgens de Charmat-methode is dit een heerlijk bubbeltje. De tweede gisting vindt plaats in afgesloten RVS tanks bij een temperatuur van 14°C waarna de jonge wijn 5-6 maanden in contact met de gistcellen in de tanks blijven (méthode ‘cuve close’ of ‘Charmat’). Hierdoor verkrijgt men een complexe en zeer zuivere wijn. Il Grigio Spumante heeft een heldere strogele kleur met een groen zweempje. Fijne, aanhoudende en regelmatige mousse. Frisse en uitgesproken neus van appel en peren, ondersteund door belegen nuances van gist. In de mond rond en beschaafd aromatisch en elegant. Licht verteerbaar, circa 11,5% alcohol.

ll Grigio won ooit zelfs de Volkskrant Champagnetest, en dat merk je!  Geweldige prijs-kwaliteit!

 

Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren