Franciacorta Castel Faglia

Franciacorta Castel Faglia

Castel Faglia Franciacorta

Het landgoed Castel Faglia is van de familie Cavicchioli. Wijnbouwer en producent van bekroonde en bekende wijnen sinds 1928. Castel Faglia is gelegen in Calino, een buitenwijk van Cazzago San Martino, in de provincie Brescia in het centrum van de Franciacorta. De naam van het bedrijf is afkomstig van het kasteel van de oude eigenaar Faglia. Het is gelegen op een heuvel op 300 meter boven de zeespiegel.

Franciacorta

Franciacorta is een heuvelachtige streek tussen de stad Brescia en het zuiden van het Iseomeer in Lombardije, Noord Italië. In het zuiden wordt het gebied begrensd door de berg Monte Orfano (451 m.). Het is bekend vanwege zijn harmonieuze landschap. Maar ook van de productie van hoogwaardige mousserende wijnen volgens de méthode traditionnelle (Franciacorta DOCG). Prehistorische vondsten hebben uitgewezen dat de streek al sinds de steentijd bewoond wordt. De grootste plaats van de Franciacorte is Rovato.

Druiven selectie

De selectie van druiven voor de productie van Franciacorta is van fundamenteel belang voor Castel Faglia. In feite verzamelt Castel Faglia zijn druiven niet van enorme wijngaarden, maar van kleine stukjes land gekweekt als kostbare kleine tuinen, wat resulteert in de ontwikkeling van druiventrossen met verschillende aromatische kenmerken. De wijngaarden van Castel Faglia, die zich uitstrekken tot ongeveer 17 hectare, als een beleid van Franciacorta, zijn uitsluitend samengesteld uit de wijnstokrassen Chardonnay, Pinot Bianco en Pinot Nero.

Hoewel Franciacorta relatief onbekend is in mondiale termen, wordt het algemeen beschouwd als de beste mousserende wijn van Italië. 

Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren