Val d'Oca

Val d'Oca

Cantina di Valdobbiadene Val d'Oca

De Cantina Produttori di Valdobbiadene - Val d'Oca is prachtig gelegen te midden van glooiende heuvels tussen Asolo en Conegliano aan de voet van de Treviso pre-Alpen. Op 50 kilometer van Venetië en ongeveer 100 kilometer van de Dolomieten. De ligging tussen de zee en de Voor-Alpen zorgt voor een gematigd klimaat met een jaar gemiddelde van 12,3 ° Celsius en constante ventilatie. Hierdoor kunnen de druiven snel drogen na de regen. Het gebied wordt namelijk gekenmerkt door frequente zomerregens met een gemiddelde van 1250 mm. regenval. De heuvels strekken zich uit van oost naar west, dus hebben ze een helling op het zuiden. Daar genieten de wijngaarden van de beste zonblootstelling en een noordelijke helling, meestal bezet door bossen. De hoogte varieert van 100 tot 500 meter.

De wijnstokken

Gedurende meer dan drie eeuwen lang heeft de Glera-wijnstok zijn ideale omgeving op deze heuvels gevonden.  Hij houdt van water, maar is bang voor de stagnatie. De helling van de heuvels zorgt ervoor dat de regen altijd wordt afgevoerd. Sinds de introductie van de DOC, in 1969, bleef het historische productiegebied beperkt tot 15 gemeenten. Twee daarvan geven het de naam: Conegliano en Valdobbiadene, een de culturele hoofdstad en het andere productieve hart. Opgericht in 1952, bestaat het consortium momenteel uit 576 telers en 714 hectaren wijngaarden.

Val d'Oca hoogwaardige wijnen

Gedurende vele jaren streeft de Cantina Produttori di Valdobbiadene - Val d'Oca erna om hoogwaardige wijnen te produceren met zorg en vakmanschap. Het etiket is de identiteitskaart van de wijn. Het rapporteert verschillende informatie over de fles, waarvan de belangrijkste de naam is van het territorium waarin hij werd geproduceerd, alleen of geassocieerd met Prosecco Superiore voor de mousserende wijn.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren