Müller-Catoir Haardt Weissburgunder

Müller-Catoir Haardt Scheurebe (doos van 6 flessen)

Müller-Catoir Haardt Riesling Bürgergarten Im Breumel Grosses Gewächs (doos van 6 flessen)

€ 206,40
SKU
Goes-04016-1

Müller-Catoir Haardt Riesling Bürgergarten Im Breumel Grosses Gewächs

Is een heerlijke witte wijn van het wijnhuis Müller-Catoir uit de Pfalz regio Duitsland. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 8°C and 12°C.

Müller-Catoir

Het kasteel van Haardt, gelegen aan de rand van het Pfälzerwald en van ver zichtbaar, kijkt uit over Haardt, één van de negen wijndorpen van Neustadt an der Weinstrasse. Het wijndomein Müller-Catoir is al sinds 1744 een familiebedrijf. De voortzetting van deze lange traditie vormt een uitdaging en vraagt heel wat inzet van de 9e generatie. De familie volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en staat open voor nieuwe methodes zonder de oude tradities overboord te gooien.

Müller-Catoir investeert veel tijd in haar wijnen: denk maar aan de talloze taken die het ritme van de seizoenen oplegt en die zorgvuldig met de hand worden uitgevoerd in de wijngaarden. Daarna volgt het selectieve handmatige plukken, de langzame gisting en zorgvuldige rijping in de kelder, waarbij zolang mogelijk wordt gewacht met bottelen. Zo ontstaan de wijnen in de typische stijl van Müller-Catoir die voor 100% uit de oogst van eigen wijngaarden worden gemaakt: zeer verfijnd, met minerale noten en een elegant en onwrikbaar uniek karakter.

Müller-Catoir Haardt Riesling Bürgergarten Im Breumel Grosses Gewächs

Deze mineraalrijke Haardt Riesling heeft een uitgesproken body en een boeket met typische noten van gele vruchten zoals abrikozen en rijpe perziken, en een afdronk met een minerale ondertoon.

Afkomstig van een bodem van zandsteen. De wijngaard is gelegen in Neustad an der Weinstrasse. De wijnstokken zijn tussen de 10 en 40 jaar oud. Rendement van 55 hl/ha. De druiven zijn hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd.

Wijn - Spijs

Heerlijke witte wijn geschikt als aperitief, bij visgerechten of salades.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Scheurebe
Brand N/A
Soort wijn Witte wijn, Biologische wijn
Wine regions Pfalz
tes N/A