Porto Niepoort Ruby

Niepoort Ruby Port (doos van 6 flessen)

Porto Niepoort White

Niepoort White Port (doos van 6 flessen)

Niepoort Tawny Port (doos van 6 flessen)

€ 71,70
SKU
MON-730025

Niepoort Tawny Port

Niepoort Tawny Port is steenrood (tawny) van kleur, met delicate nootachtige aroma's en een vleugje gedroogd fruit. In de mond, zeer goed uitgebalanceerd met een jeugdig fruitig, weelderig karakter, dat goed integreert met een lange, pittige afdronk.

Om een Port te produceren met een fijne en evenwichtige smaak, rijpt Niepoort Tawny 3,5 jaar op eikenhouten vaten. Versheid, lichtheid en balans zijn de belangrijkste elementen van deze wijn. Een port die gemakkelijk te drinken is bij elke gelegenheid. Tawny heeft een glanzende heldere kleur en zachte en zoete tannines. Tawny Port blijft enkele jaren goed, hoewel de wijn niet beter zal worden met de leeftijd. Het bevat geen bezinksel en hoeft niet te worden gedecanteerd.

Niepoort Tawny, met een gemiddelde leeftijd van drie en een half jaar, is afkomstig van wijngaarden met een lage opbrengst in de Cima corgo-regio van de Douro-vallei. De druiven worden voornamelijk in lagares getreden, voordat ze in kleine oude eikenhouten vaten rijpen in onze lodges in Vila Nova de Gaia.

Wijn - Spijs

Niepoort Tawny Port is heerlijk bij belegen en rijpere kaassoorten, dadels, vijgen, noten en chocolade.

Niepoort

Niepoort is een onafhankelijk familiebedrijf sinds 1842. Door vijf generaties heen is het bedrijf succesvol overgegaan van de ene Niepoort naar de volgende Niepoort en in de meeste gevallen hebben de oudere en jongere generatie lange tijd naast elkaar gewerkt. Op dit moment kijken we enthousiast uit naar de toekomstige zesde generatie, vooruitlopend op nauwe samenwerking.

Meer informatie
Product Niepoort Tawny Port
Land Portugal
Producent Niepoort
Type wijn Port
Regio Douro
Druivensoort Overige druiven rood
Aantal flessen 6
Prijs per fles € 11,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl