Purpureus Primitivo (doos van 6 flessen)

Purpureus Primitivo (doos van 6 flessen)

Memor Primitivo (doos van 6 flessen)

Memor Primitivo (doos van 6 flessen)

Oblivio Nero di Troia (doos van 6 flessen)

€ 89,25
SKU
TP-328067

Oblivio Nero di Troia is een Italiaanse rode wijn uit Puglia van wijnhuis Cantine Ferri. Deze wijn is gemaakt van Nero druiven.

Oblivio Nero di Troia

Oblivio Nero di Troia van Cantine Ferri uit Puglia heeft een goede consistentie en ruikt naar zwarte kersen en kersen met een vleugje kruiden. De smaak is krachtig, intens en elegant. Deze rode wijn is gemaakt van lokale Nero di Troia druiven. Het alcohol percentage bedraagt 14,5%

Wijn - Spijs

Uitstekende wijn bij gebraad, wild of oude kazen.

Cantine Ferri

De familie Ferri is sinds de twintigste eeuw actief in de wijnbouw en wijnproductie in Adelfia, een klein stadje in de buurt van Bari (Apulië). In de jaren zeventig verhuisde de familie naar het nabijgelegen Valenzano, waar de huidige wijnmakerij staat, met een capaciteit van ongeveer 6.000 hectoliter. Het wijnhuis ligt niet ver van de Romaanse abdij van Ognissanti di Cuti uit de elfde eeuw en is goed uitgerust om de beste kwaliteit na te streven.

Puglia (Apulië)

Puglia ligt in de hak van de laars in het uiterste zuidoosten van Italië. Het is een warme en vruchtbare streek waar naast citrusvruchten, olijven, amandelen, tabak ook druiven worden verbouwd.

Puglia blinkt mede door zijn klimaat vooral uit in rode wijnen. De wijnproductie in Puglia is een van de grootste van Italië. Dat is te danken aan het gunstige terroir en de druivenrassen die zelfs bij hoge rendementen geconcentreerde wijnen geven. Volle en rijpe wijnen worden ondermeer gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera druiven.

Bekende wijnen uit Puglia zijn de Salice Salentino, gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera, en de Primitivo, vernoemd naar zijn druif.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Nero
Land Italië
Brand Ferri
Type wijn Rode wijn
Wijn regio Puglia