Ökonomierat Rebholz Riesling Trocken

Ökonomierat Rebholz Weisser Burgunder Trocken (doos van 6 flessen)

Ökonomierat Rebholz Riesling GG Ganz Horn Im Sonnenschein

Ökonomierat Rebholz Weisser Burgunder GG Ganz Horn Im Sonnenschein (doos van 6 flessen)

Ökonomierat Rebholz Riesling Kastanienbusch GG (doos van 6 flessen)

€ 470,00
SKU
RES-20190604-2

Ökonomierat Rebholz Riesling Kastanienbusch GG

Is een heerlijke witte wijn van het wijnhuis Ökonomierat Rebholz uit de Pfalz regio Duitsland. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 8°C and 12°C. 

Ökonomierat Rebholz

Het wijn maken wordt vaak beïnvloed door trends en voorkeuren vanuit de markt. Rebholz volgt echter al meer dan drie generaties lang een duidelijke eigen richting en trekt zich niets aan van invloeden van buitenaf. Het domein maakt wijnen op traditionele wijze, met respect voor de natuur (biologisch-dynamisch) en met als enig doel topkwaliteit produceren. Het domein wordt geleid door Hansjörg Rebholz en zijn vrouw Brigit. Hun zuivere wijnen zijn fris en elegant.

Ökonomierat Rebholz Riesling Kastanienbusch GG

De in Pfalz unieke bodem van rode leisteen geeft deze wijn zijn bijzondere aromatische kracht: elegant citrusfruit, appel, abrikoos, aromatische groene kruiden en (groene) thee. De structuur is evenwichtig, krachtig doch elegant en fris, en de rijp fruitige en minerale smaak simpelweg grandioos!. Vinificatie De streng geselecteerde riesling druiven ondergaan direct bij aankomst in de wijnkelders een koude inweking om de volle aromatische kracht van de schillen te benutten. De gisting vindt plaats op RVS tanks. Gezocht wordt naar een perfecte balans tussen fris zuur, fruit, restsuiker en alcohol.

Wijn - Spijs

Perfecte wijn voor delicate visgerechten met een frisse saus (limoen, citroenmelisse etc.), bijvoorbeeld zeetong, schol, tarbot of juist snoekbaars, zalmforel, beekforel.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Riesling
Land Duitsland
Brand Weingut Okonomierat Rebholz
Type wijn Witte wijn, Biologische wijn
Wijn regio Pfalz