Casanova di Neri Rosso Di Montalcino (doos van 6 flessen)

Casanova di Neri Rosso Di Montalcino (doos van 6 flessen)

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino (doos van 6 flessen)

Casanova di Neri Brunello Di Montalcino (doos van 6 flessen)

Pietradonice Casanova di Neri (doos van 6 flessen)

€ 399,95
SKU
GOES_NERI05016

Pietradonice Casanova di Neri

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze super Toscaan wijn is gemaakt door wijnhuis Casanova di Neri van Cabernet Sauvignon druiven.

Casanova di Neri

Casanova di Neri is het resultaat van een proces van productieve en filosofische evolutie, een nieuwe visie van Brunello di Montalcino die traditie op een andere innovatieve manier interpreteert. Een diepgaande inzet en respect voor het land, een overtuiging dat het de spil is voor de productie van unieke wijnen en dat de zorg die wordt besteed aan het behandelen van de druiven in de wijnmakerij op basis van hun verschillende kenmerken, het meest waarderen.

Pietradonice Casanova di Neri

Ondanks de jonge leeftijd toont de Pietradonice 2016 al veel potentieel van dit geweldig jaar. Diep fel rood in kleur en smaken van rood fruit vermengd met verschillende kruiden. Deze Pietradonice is complex en licht in de mond. De wijn mengt de kracht van Cabernet perfect met de zuurgraad en tannines die daarbij horen voor een lang verouderingspotentieel. lang tot zeer lange afdronk. Door tientallen jaren van opgebouwde ervaring en de wens om een grote Cabernet-Sauvignon te creëren in Montalcino, presenteert Casanova di Neri Pietradonice.

Het doel was om deze internationale druif te planten in het gebied ten zuidoosten van Montalcino, die nog steeds de persoonlijkheid uitdrukt van het terroir. Deze Cabernet Sauvignon wordt gevormd door de kracht van het terroir, zorgvuldigheid in de wijngaard en de kennis die is opgedaan in de wijnkelder. In 2000 werd de eerset Pietradonice geproduceerd. De naam "Pietradonice"komt van de zeer rijke steen die in de grond zit.

Vinificatie

De selectie van de druiven voor en na het ontstelen wordt gebeurt met de hand. Daarna volgt er een natuurlijk fermentatie zonder toevoeging van kunstmatige gist. De maceratie vindt plaats in een open kegelvormige en temperatuur gecontroleerde omgeving. De fermentatie duur 18 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog gedurende 18 maanden alvorens deze op de markt komt.

Wijn - Spijs

Deze Italiaanse rode wijn is heerlijk bij gegrild en geroosterd vlees, wild en rijpe kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Producent Casanova di Neri
Soort Rode wijn
Regio Toscane
Land Italië