Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben* Pinot Noir

Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben* Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Pinot Noir Rosé Villa Wolf

Villa Wolf Pinot Noir Rosé (doos van 6 flessen)

Villa Wolf Pinot Noir (doos van 6 flessen)

€ 59,70
SKU
RES-2553

Villa Wolf Pinot Noir

Heeft een mooie zwarte kersen en blauwe bessen, haast zwoel. De smaak is medium bodied met weelderig smaakstructuur wordt extra verrijkt door de subtiele kruidige houtinvloed aardse toon. Hierdoor wordt een ogenschijnlijk lekkere pinot noir een karakteristiek glas breed inzetbaar is.

Wijn - Spijs

Heerlijk bij diverse soorten gevogelte als parelhoen, biologische kip en eend maar ook kalfsvlees met een diversiteit aan paddenstoelen. Met een toefje truffel is het feest helemaal compleet.

Villa Wolf Pinot Noir

Villa Wolf Pinot Noir is een heerlijke rode wijn van het wijnhuis Villa Wolf (eigendom van Dr. Loosen) uit de Pfalz regio Duitsland. Deze wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven.

Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 14°C and 17°C.

Villa Wolf

Dit in 1756 in de Pfalz opgerichte domein behoorde twee eeuwen lang tot de toonaangevende wijnbedrijven van de streek. Na een periode van terugval was het wijnwervelwind Ernst Loosen die in 1996 de wijngaarden en wijnproductie overnam. Ernst zorgde voor een frisse wind. Hij werd uitgeroepen tot beste wijnmaker van Duitsland. De Pfalz regio ligt tussen het Haardt gebergte en de Rijn, net ten noorden van de Franse Elzas, en is zo tegen Atlantische invloeden beschermd. Door deze beschutte ligging is het een van de warmere en drogere wijngebieden van Duitsland. Om de kwaliteit van de wijngaarden en het druivenmateriaal hoog te houden, ligt de nadruk op duurzame wijnproductie. In combinatie met de ondergrond van verweerd zandsteen levert dat pure, smaakvolle, rijke, fruitige en mooi minerale wijnen voort, die de authenticiteit van het Pfalz terroir presenteren.

Meer informatie
Product Villa Wolf Pinot Noir
Producent Villa Wolf
Type wijn Rood
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl