Port

Port

Port

Le Connaisseur verkoopt port van onder meer de volgende porthuizen: Calem, Delaforce, Dow's Port, Fonseca, Graham's Port, Niepoort, Quinta do Vesuvio en Royal Oporto.

Portwijn wordt op een speciale wijze geproduceerd. Als de Port tijdens het gistingsproces 6% alcohol bevat dan gaat er pure wijnalcohol bij, dit zorgt ervoor dat het alcoholgehalte stijgt tot 18 à 20%. Op dat moment stopt de gisting en alle niet vergiste suikers zorgen ervoor dat de Port een zoetere smaak krijgt. Port is een typische zoete rode, witte of roséwijn, geserveerd als aperitief, digestief of als dessertwijn.

Port productiegebied

De port wijnen worden gemaakt in de Douro vallei, gelegen aan de bovenloop van de rivier de Douro in het noordoosten van Portugal. Veel wijngaarden verbouwen druiven voor port-wijnhuizen in Porto en Vila Nova de Gaia. Een klein aantal daarvan maakt hun eigen port. De wijngaarden zijn terrasvormig aangelegd op de flanken van de vallei. De Douro vallei is in 2001door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen.

Port soorten

Er zijn verschillende portsoorten. De meest gebruikte onderverdeling is de ruby, vintage, tawny, witte en rosé port.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 51

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 51

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst