Calem

Calem

Porto Cálem

Porto Cálem  bevindt zich in Vila Nova de Gaia, aan de zuidelijke oever van de rivier de Douro. De wijngaarden van wijnhuis Porto Cálem liggen langs de rivier de Douro en bestrijken zo'n 40.000 hectare. Porto Cálem  is in 1859 opgericht door António Alves Cálem en heeft zich ontwikkeld tot één van de bekendste porthuizen.  Het bedrijf is al meer dan vier generaties in de familie Cálem. Om de beste kwaliteit druiven te hebben, haalt Cálem deze grotendeels uit de gebieden Cima Corgo en Douro Superior, ook wel bekend als de 'Port Wine Cathedral'.  Het is dan ook dit gebied waar men de meest bekende wijngaarden, ofwel: quinta’s vindt. De wijngaard van Cálem, de Quinta do Arnozelo, valt hier eveneens onder. Cálem Porto is dan ook dé meest verkochte port in Portugal.

Vinificatie van de port

Het vinificatie centrum bevindt zich in São Martinho da Anta. De modernste technieken van wijn maken in combinatie met het hoge niveau van kennis en ervaring van de wijnmakers, resulteert hierdoor in top Port wijnen. Na de vinificatie in de Douro vindt het ouderen van Cálem Port plaats in eiken vaten in de schitterende kelders van Vila Nova de Gaia. De donkere en koele kelders bieden een optimale omgeving voor het ouderen van de Port. Het is dan ook in deze kelders waar Cálem ruim 130.000 bezoekers per jaar ontvangt voor rondleidingen en proeverijen.

Cálem Porto

Cálem Porto heeft zich ontwikkeld tot één van de bekendste en geliefdste Porthuizen. Als marktleider in Portugal is er geen winkel te vinden die geen Cálem Porto verkoopt. Alhoewel Portugal zelf de grootste afzetmarkt is voor Cálem is export altijd van groot belang geweest. Dit komt ook naar voren in het logo van Cálem. Het zeilschip in het logo behoorde tot de eigen vloot van het Porthuis. Tegenwoordig vindt men Cálem in meer dan 30 landen; vooral in West Europa en Noord Amerika, maar ook in gebieden als Brazilië, Puerto Rico, Oost Europa en Nieuw Zeeland.

Bekijken als Rooster Lijst

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren