Grahams Port

W & J Graham’s

Grahams Port uit Portugal. Consistently Outstanding! De Douro vallei in Portugal is het oudste wijngebied ter wereld met een beschermde herkomstbenaming. Het gebied is ruig en bergachtig, met een bodem die voornamelijk bestaat uit leisteen en graniet. Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd, waaronder die van W&J Graham's. Graham's wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed.

Missie Graham’s port

Sinds de oprichting in 1820 is het doel van Graham’s Port heel duidelijk: Ze willen de specialist zijn in productie van de allerbeste Port. Tegenwoordig wordt deze hoge reputatie nog steeds hoog gehouden. Alleen de crème de la crème van de druiven wordt gebruikt en het rijpingsproces vindt plaats in eikenhouten vaten. Het gehele proces wordt begeleid door ervaren en gedreven Port specialisten. Hierdoor blinkt Graham’s Port uit in het maken van de schitterende Vintage Port en de oude Tawny Port. Maar ook elke reguliere port wordt tot een topproduct gemaakt. Het maken van de fijnst mogelijk Port is de missie van Graham’s Port en dit realiseren ze door vooruitstrevend te blijven en hedendaagse technologie te balanceren met traditie.

Graham’s lodge

Het Porthuis is gelegen aan de Douro rivier nabij de Portugese stad Porto. De lodge biedt een waanzinnig uitzicht op het historische centrum van Porto en de iconische brug die de twee steden van Oporto en Gaia verbindt. Het huis is recentelijk nog gerenoveerd door de Symington familie en beschikt daardoor over al zijn originele functies. Het bezoeken van de Graham’s Lodge geeft een unieke ervaring verspreid over drie eeuwen van vakmanschap en erfgoed. Geen bezoek aan het wijnhuis zal gepaard gaan zonder geluid afkomstig uit de kelder van Graham’s port. Naast het geluid lopen er ook diverse werknemers rond die druk bezig zijn met het verzamelen van monsters voor het proeflokaal. Tot op heden bevat de lodge meer dan 2.000 eikenvaten, 40 tonnen met rijpende Port en een kelder met Vintage Port rijpend in flessen. De granieten muren gecombineerd met een zeeklimaat zorgen voor een constante koele temperatuur wat ideaal is voor het langzame rijpingsproces van Port. Het hoge plafond wordt nog steeds ondersteund door de originele Riga grenen balken. De prachtige negentiende-eeuwse buitenkant is intact gebleven. Het gerenoveerde Graham’s 1890 Lodge is in maart 2013 geïnaugureerd door de President van Portugal. Ondertussen is het wijnhuis een mijlpaal voor de haven in Vila Nova de Gaia en de rest van Europa.

Bekijken als Rooster Lijst

22 Items

per pagina
Aflopend sorteren
  1. Grahams Fine Ruby Port
    Normale prijs € 12,95 Speciale prijs € 9,99
  2. Grahams Fine Tawny Port
    Normale prijs € 12,95 Speciale prijs € 9,99
Bekijken als Rooster Lijst

22 Items

per pagina
Aflopend sorteren