Lucente (doos van 6 flessen)

Lucente (doos van 6 flessen)

Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Bianco (doos van 6 flessen)

Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Bianco (doos van 6 flessen)

Radici Taurasi Mastroberardino (doos van 6 flessen)

€ 189,95
SKU
TP324111

Radici Taurasi Mastroberardino is een Italiaanse rode wijn uit Campania Italië. Deze wijn is gemaakt van 100 % Aglianico druiven.

Mastroberardino Radici Taurasi

Mastroberardino Radici Taurasi is een volle, complexe en intense Italiaanse wijn uit Campania. De wijn geurt naar viooltjes en bessen. Elegant en doordringend met essences van zwarte peper, aardbeienjam en pruimen. 

Wijn - Spijs

Geweldige rode wijn in combinatie met vleesgerechten, tomatensoep en kazen.

Het begin van Radici Taurasi

Radici Taurasi is voor het eerst geproduceerd in 1986. Het is het resultaat van een lang en zorgvuldig onderzoek naar de productie van de beste wijn uit deze wijngaard. factoren als de samenstelling van de grond, de grondsoort, de ligging van de wijngaard (rekening houdend met zon, water en wind) hebben geleid tot de keuze voor het beplanten met de Aglianico druif. De wijn is afkomstig van het hoogste deel van het landgoed van Montemarano, met een ligging op het zuidoosten en een wijngaard met een kalkachtige bodem.

Wijngaard

De wijngaard is gelegen op ongeveer 550 m, de dichtheid van de beplanting is 3.500 wijnstokken per hectare en de opbrengst is ongeveer 4.500 kg per hectare, dat is ongeveer 1,3 kg per wijnstok. De wijnstruiken zijn ongeveer 25 jaar geleden aangeplant. De druiven worden in november handmatig geoogst. Deze rode wijn uit Campania ondergaat een klassiek vinificatie met controel van temperatuur. De wijn rijpt 30 maanden in Franse en Sloveense eiken vaten gevolgd door nog minimaal 36 maanden rijping op de fles.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Aglianico
Land Italië
Brand / Merk Mastroberardino
Type wijn Rode wijn
Winery Mastroberardino
Wijn regio Campania
Schrijf je eigen review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account