Marcel Deiss Pinot d'Alsace (doos van 6 flessen)

Marcel Deiss Pinot d'Alsace (doos van 6 flessen)

Ridgeview Cavendish (doos van 6 flessen)

Ridgeview Cavendish (doos van 6 flessen)

Ridgeview Bloomsbury (doos van 6 flessen)

€ 195,00
SKU
KWI-0922030

Ridgeview

Het verhaal start in 1995, toen Mike en Chris Roberts besloten om hun jarenlange wens te realiseren. Met een liefde voor Engeland en een passie voor wijn, onderzochten ze welke wijnen het beste zou gedijen in het koele klimaat van Zuid-Engeland. Hun onderzoek was gericht op traditioneel gemaakte mousserende wijnen gemaakt van de drie klassieke variëteiten: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Destijds was de productie van mousserende wijn in Engeland grotendeels onontgonnen, dus de droom om mousserende wijn van wereldklasse te maken in Sussex was zeker een risico.

Aan de voet van de prachtige South Downs met de kalkrijke bodem werd de perfecte locatie gevonden. Terwijl de wijnstokken zachtjes werden gekoesterd voor hun eerste oogst, waren ze bezig met het creëren van de enige ondergrondse kelders van Engeland en het bouwen van een ultramoderne wijnmakerij. De eerste druiven werden geoogst en geperst, de wijnen werden gebotteld, daarna weggestopt in de kelder om te rijpen. Ridgeview heeft een aantal verbazingwekkende prestaties gevierd in de relatief korte geschiedenis, waaronder een trofee voor 'De beste mousserende wijn ter wereld, Decanter 2010'.

Ridgeview-wijnen worden met trots geserveerd op Buckingham Palace State Banquets en No. 10 Downing Street.

Ridgeview Bloomsbury

Deze mousserende wijn heeft een mooie diepe gouden kleur met een aanhoudende stroom van fijne belletjes. Expressieve rood fruit aroma's, gevolgd door een rijke complexe smaak die wordt gecompenseerd door een verrukkelijke frisheid. De afwerking is duurzaam en mooi in balans. Omdat deze mousserende wijn alleen van rode druiven gemaakt wordt is het een zeer karakteristieke wijn.

Meer informatie
Product Ridgeview Bloomsbury
Land Verenigd Koninkrijk
Producent Ridgeview Wine Estate
Type Sparkling
Regio Sussex
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 32,50