Rocca Sveva Valpolicella Superiore

Rocca Sveva Valpolicella Superiore (doos van 6 flessen)

Rocca Sveva Amarone della Valpolicella Riserva

Rocca Sveva Amarone della Valpolicella Riserva (doos van 6 flessen)

Rocca Sveva Valpolicella Ripasso Superiore (doos van 6 flessen)

€ 107,70
SKU
TP-317029

Rocca Sveva Valpolicella Ripasso Superiore

Rocca Sveva Valpolicella Ripasso Superiore heeft een intense robijnrode kleur met oranje nuances die zichtbaar worden naarmate het verouderingsproces vordert. De wijn bezit zeer fruitige aroma's van onder meer kersen, vanille en bramen. Elegantie en duurzaamheid in de mond, die ook de geur zintuigen prikkelen.

Wijn - Spijs

Heerlijke rode wijn voor bij rood vleesgerechten en wild.

Veneto wijn

Veneto ligt in het noordoosten van Italië, heeft om en nabij 90.000 hectare wijngaarden, en is de regio waarbij de meeste Italiaanse wijn wordt geproduceerd. Naast het feit dat er veel wijn wordt gemaakt zijn de wijnen uit de regio van hoge kwaliteit, herkenbaar door de hoeveelheid DOCG en DOC wijnen die de regio rijk is.

De meeste bekende wijnen zijn Prosecco, Amarone, Valpolicella, Soave en Bardolino. De meest bekende druivenrassen zijn de Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella, Glera, Garganega en Trebbiano di Soave.

Veneto profiteert van een uitstekend klimaat om wijn te produceren. De Alpen beschermen de regio tegen het koude Noord-Europese klimaat en het Gardameer zorgt voor zachte temperaturen. Het gemiddelde aantal zonuren ligt boven de 2000 en de gemiddelde temperatuur door het jaar is ruim 13 graden. Het heeft een zacht klimaat met warme zomers en niet al te strenge winters.

Rocca Sveva Valpolicella Ripasso Superiore

Rocca Sveva Valpolicella Ripasso Superiore is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de Veneto regio. Deze wijn is gemaakt van Corvina, Molinara en Rondinella druiven.

Cantina di Soave - Rocca Sveva

Sinds de oprichting in 1898, heeft Cantina di Soave een groeiplan gevolgd die leidde tot het ontstaan van een van de meest vooraanstaande en meest prestigieuze wijnproducenten in de Italiaanse en internationale wijnwereld. Jaar na jaar heeft het een kostbaar mozaïek samengesteld van productielocaties en wijngaarden die vandaag de dag vijf valleien omvatten in het oostelijke gebied van Verona en drie beroemde DOC - denominaties omvatten, Soave, Valpolicella en Durello.

Dankzij het avant-garde systeem van kwaliteitsselectie is Cantina di Soave in staat om wijnen te produceren die voldoen aan de eisen van een steeds veeleisender en complexere markt, met een breed portfolio aan wijnen die variëren van die voor dagelijks plezier tot ambitieuze wijnen die zijn vormgegeven voor de meest veeleisende restaurants, wijnwinkels en enotecas in Italië en in het buitenland.

Met een pittoreske wijnkelder, een eeuwenoude villa, een bloeiende botanische tuin en een experimentele wijngaard, is Rocca Sveva een echt onderscheidend eerbetoon aan de geschiedenis, traditie en cultuur van wijn.

Meer informatie
Product Rocca Sveva Valpolicella Ripasso Superiore
Producent Cantina di Soave
Type wijn Rood
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl