Ruffino Chianti Classico Tenuta Santedame (doos van 6 flessen)

Ruffino Chianti Classico Tenuta Santedame (doos van 6 flessen)

Ruffino Rosatello (doos van 6 flessen)

Ruffino Rosatello (doos van 6 flessen)

Ruffino Chianti Superiore Il Leo (doos van 6 flessen)

€ 65,75
SKU
43992

Ruffino Chianti Superiore Il Leo is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Ruffino van Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese en Syrah druiven.

Ruffino Chianti Superiore Il Leo

Deze Italiaanse wijn heeft een robijnrode kleur. Het bouquet dat aanvankelijk doet denken aan viooltjes, ontwikkelt zich tot fruitige tonen van kersen en rode bessen eindigend in een zachte kruidigheid door de lagering op eikenhout, met een hint van pruimenjam. In de mond is deze wijn droog, zacht en niet te zwaar, waarin tannine, alcohol en fruit goed in balans zijn. De afdronk is indrukwekkend lang.

Wijn - Spijs

Chianti Ruffino past heel goed bij rode vleessoorten, pasta's, salami en kaas.

Het begon allemaal in 1877 toen de broers Ilario en Leopoldo Ruffino samen een wijnbedrijf begonnen. Chianti betekent in de wereld Italiaanse wijn en is decennia lang het synoniem van Ruffino geweest. Il Leo Chianti Superiore komt uit geselecteerde wijngaarden in het Chianti district, maar voor hem gelden de meer beperkte regels die de D.O.C.G. voorschriften voor de Chianti Classico bepalen. Hij is een nieuwe loot aan de Ruffino portfolio en past perfect bij de reeds bestaande selectie wijn van Ruffino.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Syrah - Shiraz
Land Italië
Brand Ruffino
Type wijn Rode wijn
Wijn regio Toscane